ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neix el Festival Internacional de Piano de Barcelona, amb una vintena de concerts

13/10/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/neix-el-festival-internacional-de-piano-de-barcelona-amb-una-vintena-de-concerts-doctubre-a-maig-en-set-equipaments/

Neix el Festival Internacional de Piano de Barcelona, amb una vintena de concerts d’octubre a maig en set equipaments.

El proper 26 d’octubre, amb un concert del pianista i compositor Lluís Arquer, arrencarà al Teatre del Centre Moral i Cultural del Poblenou la primera edició del Festival Internacional de Piano de Barcelona, que inclou una vintena d’actuacions fins al mes de maig de l’any que ve.

Set entitats i equipaments barcelonins: Teatre de Sarrià, Teatre dels Lluïsos d’Horta, Teatre Centre Moral i Cultural del Poblenou, Teatre La Casa dels Músics, Reial Cercle Artístic, Auditori Cullell i Fabra, i Centre Cívic Can Deu, acolliran els concerts del Festival, que tindran lloc els dijous a les 8 del vespre.

Entre les propostes més destacades de la programació hi ha la interpretació d’El clavecí ben temperat de J. S. Bach a càrrec de la pianista nord-americana Erin Hales, la integral dels Nocturns de Chopin pel pianista monegasc Nicolas Horvath, el monogràfic de música ucraïnesa que interpretarà Violina Petrychenko o les estrenes i reestrenes d’obres de compositors catalans com ara Lluís Albert, Lluís Arquer o un programa de sonates catalanes del segle XVIII.

Així mateix, al llarg de la primera edició s’han programat tres concerts d’homenatge a figures del pianisme català: Alicia de Larrocha, Ramon Coll i Rosa Sabater.

La programació inclourà tant recitals de piano sol com concerts de música de cambra i amb orquestra, en col·laboració amb formacions locals com l’Orquestra Filharmonia Ibèrica, Jove Filharmònica Catalana (JOFICAT), Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, Trio Korena, Trio Güell, Granados Piano Trio, Duo Shafran i Trio Marmat.

El Festival vol ser un format alternatiu, definit d’underground, de gran envergadura i qualitat, i pretén descentralitzar i diversificar l’oferta musical habitual d’equipaments emblemàtics com L’Auditori i el Palau de la Música.

La direcció artística del Festival Internacional de Piano de Barcelona és a càrrec dels pianistes Lluís Arquer, Eduard Fontbona i Melani Mestre. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet