ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Música per a tota la família aquest Nadal a L'Auditori i al Museu de la Música

12/12/2023 |

 

Un any més, L'Auditori i el Museu de la Música han preparat una programació musical especial per les festes nadalenques. D'una banda, la Banda Municipal Barcelona (BMB) acomiadarà l'any i donarà la benvinguda al 2024 amb els ja habituals concerts de Nadal i Cap d'Any. De l'altra, posaran a l'abast de les famílies una àmplia programació que inclou espectacles, tallers i concerts participatius per als més menuts.

José R. Pascual-Vilaplana dirigirà el concert de Nadal de la BMB el proper diumenge 17 de desembre amb una selecció de músiques originals per a orquestra d’instruments de vent, escrites a finals del segle XX i principis del XXI. Un repertori molt festiu que inclou obres com Celebration de Philip Sparke i la premiada Fanfare and Allegro de Clifton Williams i peces de temàtica nadalenca, com Fantasia for Christmas, d’Elliot del Borgo o les Nadales catalanes de Salvador Brotons, escrites ara fa 25 anys. S'afegeix enguany també la primera audició de Dark Life of the Night Girl, una obra per a narrador i banda de la compositora Theresa Martin. La peça que, explica la història d’una noia amb una rara malaltia a la pell que li impedeix sortir al sol, comptarà amb l'actriu Carlota Olcina, que hi posarà la veu en directe.

Igualment, la BMB també celebrarà Cap d'Any el 30 de desembre amb un concert a ritme de valsos i polques dirigit pel mestre Salvador Brotons. Un concert que inclourà, entre d'altres, les imprescindibles melodies i ritmes vienesos dels compositors Franz von Suppé (l'obertura Matí, tarda i nit a Viena) i Johann Strauss (la polca De cacera! i els valsos Veus de primavera i Vals de l’emperador).

Programació familiar per Nadal

Durant les festes, L'Auditori ofereix un ventall de propostes musicals perquè en gaudeixi tota la família. Les primeres dues cites se celebraran al Museu de la Música i necessitaran de la participació dels seus assistents. El diumenge 17 de desembre, Pep Gol ens descobrirà La màquina del so, un espectacle musical sobre l'evolució dels instruments des de la prehistòria fins als temps actuals, en què s'animarà als infants a partir de 5 anys crear nous sons amb la fabulosa màquina del so, un enorme teclat vertical que ens permetrà musicalitzar sons urbans, d’animals o les nostres pròpies veus. El 23 de desembre, el Museu organitzarà també un taller de construcció d'instruments per a nens i nenes de més de 6 anys.

A més, el Museu romandrà obert durant el període de Festes per aquells que vulguin visitar les seves exposicions i col·lecció permanent, a excepció del 25 i 26 de desembre. Els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener obrirà el matí fins a les 15 h.

L'Auditori programa aquest Nadal un dels clàssics del seu Projecte Educatiu, l'espectacle Ullsclucs, recomanat per a infants majors de 2 anys. Serà els dies 28 i 29 de desembre i proposarà una passejada amb els ulls tancats i les orelles ben obertes per descobrir el nostre entorn natural i humà, a través dels sons i les músiques que neixen d’aquests sons. Músiques d’arrel, moltes d’elles redescobertes per a l’ocasió i interpretades des d’una òptica contemporània de la mà de cinc músics. Una hora abans del concert, la pedagoga Núria Palau oferirà una xerrada prèvia gratuïta per introduir explicar els detalls de l'espectacle.

Ja al 2024, el dia 7 de gener donarem la benvinguda al nou any amb una darrera proposta familiar. Es tracta de Somnis de músics, un concert recomanat per a majors de 5 anys, en què joves intèrprets -els alevins de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i el Cor Infantil Amics de la Unió amb Josep Vila i Jovers al capdavant- portaran a l'escenari fragments d’El Somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn.

Packs de Nadal

Per tal que la música arribi a tothom en forma de regal durant aquestes festes, L'Auditori ofereix, més enllà dels abonaments de temporada i la tarifa plana per a joves menors de 25 i 35 anys, dos formats de packs de regal per l'import de 30 i 50 €. Les dues targetes regal són bescanviable per entrades a concerts de la temporada.

Igualment, cal recordar en aquesta època de l'any els beneficis de l'abonament familiar de L'Auditori que suposa un estalvi de fins al 40 % del preu habitual, comprant 3 o 5 concerts junts.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet