ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘El Messies' de Händel torna aquest Nadal al Palau

15/12/2023 |

 

‘El Messies’ de Händel torna aquest Nadal al Palau de la mà de la directora Laurence Equilbey amb Insula Orchestra i el cor Accentus

El pròxim dijous 21 de desembre (Sala de Concerts, 20 h), la reconeguda directora francesa Laurence Equilbey dirigirà El Messies de Georg Friedrich Händel al Palau de la Música Catalana al capdavant del cor Accentus, un dels cors professionals més valorats internacionalment, i de l’Insula Orchestra, formacions de les quals n’és la fundadora. Palau 100 convida la directora per primera vegada amb un dels oratoris més populars del repertori universal alhora que una de les obres tradicionalment més interpretades en dates nadalenques. El concert comptarà amb les veus de quatre grans solistes vocals, la soprano Sandrine Piau, el contratenor Paul-Antoine Benos-Dijan, el tenor Stuart Jackson i el baix Alex Rosen.

Händel, compositor alemany fincat a Londres, va compondre El Messies amb tan sols tres setmanes. Va estrenar l’obra durant la Setmana Santa del 1742, quan tenia 56 anys, al New Music Hall de Dublín i va tenir un èxit enorme, tant que el compositor no va tornar a escriure mai més òpera i es va dedicar a compondre oratoris.

El Messies és un oratori estructurat en tres parts: la Nativitat, la Passió i la Resurrecció, i és un cant a la reflexió sobre el misteri de la Redempció. Tot i que inicialment es va pensar per ser interpretat per Setmana Santa, El Messies s’ha erigit en un clàssic de Nadal i inclou els cors que han esdevingut gairebé himnes per a qui els escolten o els canten, com l’“Hallelujah” que clou la segona part, moviment de gran emoció i exaltació, i una de les músiques universalment més conegudes.

Laurenne Equilbey (1962), directora d’orquestra i directora musical de l’Insula Orchestra i del cor Accentus, combina l’excel·lència artística amb un projecte obert i innovador. Va estudiar música a París, Viena i Londres, especialment amb els directors Nikolaus Harnoncourt, Eric Ericson, Denise Ham, Colin Metters i Jorma Panula. Posteriorment va crear Accentus l’any 1993 i l’Insula Orchestra, d’instruments d’època, el 2012, amb el suport del departament francès d’Alts del Sena. Com a directora convidada, Equilbey ha dirigit regularment l’Orquestra Simfònica de la BBC, l’Orquestra Simfònica de Montreal, la Philharmonia de Londres, l’Orquestra de Cambra d’Escòcia i la H&H Boston, així com ha dirigit les orquestres de diferents ciutats europees com Lió, Lieja, Leipzig, Barcelona, Bilbao, Brussel·les, Copenhaguen, Lisboa, Berlín, Colònia i Salzburg. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet