ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

LiceuAprén, projecte educatiu del Gran Teatre del Liceu

17/1/2024 |

 

Seguint el llegat d’una tradició d’espectacles infantils, El Petit Liceu, que la temporada que ve inicia la celebració del seu 25à aniversari, el projecte educatiu del Teatre, LiceuAprèn, treballa des de fa uns anys en el desenvolupament d’un programa global que abraça totes les edats, amb un pla de formació transversal compromès amb l’accessibilitat, aprenentatge i la inclusió.

El LiceuAprèn treballa en els següents àmbits d’actuació: creació d'espectacles per a infants i joves, accions formatives, projectes educatius vinculats a la programació artística i col·laboracions amb persones, entitats i institucions per enriquir els projectes i fomentar la cooperació i el coneixement compartit.

LiceuAprèn ha estrenat 7 noves produccions en 4 anys (La barcarola, El monstre al laberint, Miralls, Trencanous-Jazz, La nit de Sant Joan, La cuina de Rossini i la Torre dels Somnis). En total, la temporada 23/24 LiceuAprèn programa 65 funcions amb 59.500 assistents.

El Liceu acompanya els centres educatius perquè la música i les arts escèniques puguin ser una oportunitat educativa a través de processos d’aprenentatge, d’expressió i de creativitat en relació amb l’espectacle que vindran a veure. En les darreres 3 temporades, Liceu als centres ha comptat amb la implicació de 39 centres educatius amb un total de 8.086 alumnes i 751 professors.

Un programa d’accessibilitat recent al Teatre és el Liceu als centres en zones rurals de Catalunya. Es desenvolupen accions artístiques i educatives específiques durant tot un curs. Enguany, la tercera edició del programa, es realitza amb tota la comarca del Ripollès i en total, aquest curs, acabaran passant 2000 alumnes de tots els centres educatius de la zona (100% dels alumnes).

Aquest programa vol apropar i fer accessible la cultura a centres que per distància tenen menys accés a l’activitat del Liceu. El Teatre fa un acompanyament personalitzat amb sessions de formació i tallers artístics que tenen lloc als centres educatius i al propi Liceu.

Després de quatre edicions del projecte d’òpera participativa El Monstre al laberint, la temporada 2023-2024 la proposta evoluciona i s’inicia el projecte Del Laberint als Somnis, amb la voluntat de generar propostes artístiques i educatives transformadores per al públic jove i adolescent. Aquest projecte vincula 24 centres educatius d’arreu de Catalunya durant 2 anys amb el Liceu.

La temporada 22/23, 70 escoles amb la implicació de 2300 alumnes de 27 poblacions diferents van participar en les funcions de El monstre al laberint. En el projecte Del laberint als somnis, 24 centres vinculats participaran de la proposta amb la participació de 901 alumnes (temporada 23/24).

El LiceuAprèn també desenvolupa el programa Famílies i comunitat amb l’objectiu de fomentar la connexió entre les generacions i aprofundir la vivència de l’expressió artística en l’entorn familiar.

En aquest sentit, el Liceu consolida els tallers familiars, realitzats per artistes vinculats a la programació, un espai d’experimentació amb la música i les arts escèniques que complementa l’espectacle i fomenta una estona d’interacció familiar. La temporada 23/24 tindrà 4 nous tallers amb 1250 places.

Una de les altres novetats és la posada en marxa d’una sessió intergeneracional a 30€ que s’iniciarà enguany amb La Cenerentola (30 de maig) i que es posarà properament a la venda. Aquesta proposta busca nodrir els vincles emocionals i de coneixement entre diferents generacions a través de l’experiència de l’òpera. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet