ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Reconeixement al Liceu

26/1/2024 |

 

El jurat de la sisena edició dels premis nacionals de la lírica (Ópera XXI), format per prestigiosos crítics i periodistes musicals, es va reunir ahir al Teatro Real de Madrid per reconèixer el millor dels escenaris espanyols durant la temporada 2022/2023. Els guardons s’entregaran en una gala lírica el 22 d'octubre de 2024 al Teatro de la Zarzuela.

Les bases estableixen un total de quinze guardons, als quals se sumen tres premis honorífics. En aquesta edició, els guardons accentuen el reconeixement al talent dels artistes espanyols i integra diverses categories destinades a premiar el valor tècnic i creatiu dels professionals que treballen als teatres i temporades del nostre país. El Gran Teatre del Liceu s’ha vist àmpliament reconegut per aquests premis. Els artistes, creatius i iniciatives premiats a la sisena edició que tenen una relació amb el teatre són:

  • Premi a la direcció musical. Josep Pons, per la direcció de l'òpera Parsifal, Wagner, al Gran Teatre del Liceu el maig del 2023.
  • Premi al Millor Cantant (categoria masculina). Baríton Juan Jesús Rodríguez , per la seva interpretació del rol del Comte de lluna de l'òpera Il trovatore, Verdi, al Gran Teatre del Liceu a l'octubre de 2022.
  • Premi al Millor Jove Cantant. Soprano Serena Sáenz . Per la seva interpretació del paper de Lisa a La Sonnambula, Bellini, al Teatro Real de Madrid i per la seva interpretació del rol de Norina a l'òpera Don Pasquale, Donizetti, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
  • Premi al millor artista estranger, per la seva contribució especial a la lírica a Espanya durant la temporada 2022/2023. Soprano Ermonela Jaho, per la seva interpretació del paper protagonista de l'òpera "Suor Angelica" d'Il Trittico de Puccini que es va poder veure al Gran Teatre Liceu de Barcelona el novembre del 2022.
  • Premi a la millor proposta de nova creació lírica contemporània. Òpera de cambra Orgia, del compositor Hèctor Parra i llibret de Calixto Bieito, estrenada al Teatro Arriaga de Bilbao el juny de 2023, en coproducció amb el Festival Perelada i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
  • Premi a la Millor Iniciativa o Projecte que promociona la difusió de l'activitat operística. Òpera "La gata perduda", co-creada pel Gran Teatre del Liceu i el barri barceloní del Raval. Aquesta és la primera producció resultant del programa 'Opera Prima', la línia de creació comunitària del Liceu, que té la premissa de fer servir l'art com a pilar de transformació de les persones, així com amb la voluntat d'inclusió social a través de la cultura.

També s’ha entregat el premi honorífic a la millor iniciativa de mecenatge a Idealista, mecenes del Liceu. Idealista que desenvolupa la seva feina al mercat immobiliari i compta entre els seus fins de responsabilitat social corporativa el suport a iniciatives de divulgació i desenvolupament de projectes culturals. Idealista és present actualment en els programes de patrocini i mecenatge de diversos teatres i temporades operístiques del nostre país.

Els Premios Ópera XXI tenen el suport de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música del Ministeri de Cultura i Esport del Govern d'Espanya (INAEM). Els guardons suposen una aposta de l'Associació Ópera XXI, integrada actualment per 27 teatres, temporades i festivals, pel reconeixement de la intensa activitat lírica a Espanya i del talent artístic i creatiu dels escenaris espanyols. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet