ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Quarta de Brahms i Augustin Hadelichroposta de l'OBC pel segon cap de setmana de celebració

6/3/2024 |

 

La Quarta de Brahms i el virtuós violinista Augustin Hadelich, la proposta de l’OBC pel segon cap de setmana de celebració dels 25 anys de L’Auditori.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida per Ludovic Morlot, oferirà el divendres 8 de març la magnífica última simfonia que va escriure el compositor alemany Johannes Brahms. Les simfonies de Brahms representen el punt culminant del desenvolupament de la simfonia en la història de la música i evidencien la solidesa i assentament d’aquest gènere en el llenguatge romàntic. Ara, es podrà gaudir de la Quarta Simfonia, escrita en el moment de més maduració del compositor, una obra molt emocional i plena de nostàlgia i gran profunditat.

Completaran la programació l’estrena d’Utopia, un encàrrec de L’Auditori al compositor català Oriol Saladrigues, especialista en noves tecnologies aplicades a la creació i director artístic del Festival Mixtur.
La guinda la posarà el Concert per a violí n.1 de Benjamin Britten, peça escrita a les portes de l’inici de la Segona Guerra Mundial. El violí solista l’executarà Augustin Hadelich, que no només és un dels grans violinistes del nostre temps, amb domini d’un repertori molt ampli, sinó que guarda una història de superació personal admirable.

L'endemà, dissabte 9 de març, i amb motiu de la celebració dels 25 anys de L’Auditori, s’oferirà un Tast d’Orquestra obert al públic –fins a completar aforament– on s’interpretarà la Quarta Simfonia de Brahms amb una introducció a càrrec de Jordi Oriol i la companyia Indi Gest. Aquesta consistirà en una posada en escena amb dramatúrgia que explicarà el context de l’obra d’una manera lliure i creativa.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet