ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una Flauta Màgica protagonitzada per infants a Granollers

11/3/2024 |

 

El dissabte 16 i diumenge 17 de març a les 18.00 hores al Teatre Auditori de Granollers tindrà lloc una proposta familiar de la mà dels Amics de la Unió, una Flauta Màgica molt especial, protagonitzada per infants, però que comptarà amb tot el suport i l’estructura d’una producció professional.

Aquesta òpera infantil és una co-producció dels Amics de la Unió amb el Teatre Auditori, l’Associació Cultural i l’Orquestra de Cambra de Granollers. Sota la direcció musical de Josep Vila Jover, i la direcció d’escena de Marta G. Otín, Veus pujarà dalt de l’escenari acompanyats dels Petits Cantors de l’entitat i del Cor d’alumnes de l'escola Ponent de Granollers. En aquesta ocasió, a més, la soprano Meritxell Milà interpretarà els rols de Papaguena i de Reina de la Nit, i el baríton German de la Riva farà de Papagueno.

La versió de l’obra és la d’Albert Romaní, que recull alguns dels moments més celebrats d’aquesta partitura mozartiana, però l’orquestració i la llargada han estat adaptades a les necessitats d’aquesta producció concreta, en un arranjament de Xavier Tudela.

A més d’aquestes dues funcions obertes a tots els públics, dilluns 18 i dimarts 19 de març tindrà lloc dues funcions escolars.

Així mateix, una de les funcions de l'òpera infantil, la de dissabte 16 de març, s’ha sumat a la campanya Cap butaca buida que impulsa Adetca, Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i que pretén convertir Catalunya en la capital mundial de les arts escèniques omplint totes les platees d’arreu del país per homenatjar com mai les arts escèniques.

Activitats paral·leles per a grans i petits
El Teatre Auditori oferirà a més dues activitats paral·leles gratuïtes entorn l’òpera infantil. D’una banda, la conferència prèvia del musicòleg Xavier Chavarria, adreçada al públic adult i, de l’altra, una nova activitat per a públic familiar: ‘Tot esperant La Flauta Màgica...’. Una oportunitat única per als nens i nenes (de més de 6 anys) per conèixer la història, els personatges i altres curiositats de l’òpera infantil a través d’un divertit conte amb música en directe i de mans d’Oriol Garcia, escriptor i clarinetista de l'Escola Municipal de Música de Granollers, i la pianista de l'Escola Municipal de Música de Granollers, Raquel Portales.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet