ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC interpretarà aquest cap de setmana a L'Auditori Ravel, Raquel García-Tomás i Montsalvatge

13/3/2024 |

 

L’OBC interpretarà aquest cap de setmana a L’Auditori Ravel, Raquel García-Tomás i Montsalvatge, el mateix programa que girarà per Alemanya i Suècia

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà aquest cap de setmana un concert molt especial. Dirigida pel mestre Ludovic Morlot, el divendres 15, el dissabte 16 i el diumenge 17 de març l’OBC interpretarà un repertori integrat per les mateixes obres que formaran part del programa que s'emportarà de gira a l’Elbphilarmonie d’Hamburg el 4 d’abril i al Konserthuset d’Estocolm el 6 del mateix mes.

El concert s’iniciarà amb l’estrena mundial de Las constelaciones que más brillan, encàrrec que va fer L’Auditori a la compositora catalana Raquel García-Tomás, Premi Nacional de Música el 2020, i que demostra el compromís de la institució en l'aposta per la nova creació. Es tracta d’una peça que estableix un diàleg amb l’obra homònima de l’artista mallorquí Pere Ginard, inclosa en el seu Llibre de meravelles: Inventari il·lustrat de gairebé totes les coses vives, mortes i imaginades (Libros del Zorro Rojo, 2023), que està dedicada, al seu torn, a García Tomás. Estem davant una obra construïda per a potenciar la textura i el timbre del conjunt de la massa orquestral i on la barcelonina posa en valor l'eteri, l'inalterable, l'iridescent i el subtil.

El nucli dur del recital estarà format per tres obres Maurice Ravel: Daphnis et Chloé. Suite n. 2, Shéhérazade per a orquestra i veu – a càrrec de la mezzosoprano Fleur Barron - i Pavane pour une infante défunte. Aquesta última peça es troba entre les cançons que formen part del primer disc de la integral que l’OBC està enregistrant del compositor francès i que s’edita sota el Segell de L’Auditori. Per aquest motiu, el disc físic es podrà adquirir en prevenda exclusiva al foyer de la sala 1 de L’Auditori durant aquests tres dies en que l'OBC interpreta l’obra. Ludovic Morlot, especialista en Maurice Ravel i encarregat de dirigir l’OBC durant l’enregistrament, oferirà una signatura de discos en acabar els concerts.

El programa el completarà el cicle Cinco canciones negras, del compositor Xavier Montsalvatge. Després de l’èxit de la seva Canción de cuna para dormir a un negrito, inclosa en aquestes cinc cançons, el català va escriure quatre cançons més al voltant de la poesia i la sonoritat antillanes per tal de completar l’obra que va donar projecció a la seva carrera internacional. Fleur Barron també serà l’encarregada de la seva interpretació.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet