ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Presentada la 7a edició del festival Espurnes Barroques

13/3/2024 |

 

Entre l’11 de maig i el 9 de juny, hi ha programats 14 concerts, 3 passejades, 2 xerrades, 2 dinars musicals, 1 taller, 1 performance i 1 instal·lació poètica sonora i visual. També s’ha fet un encàrrec plàstic per acompanyar la segona producció de l’Orquestra del Miracle, impulsada per la Fundació Espurnes Barroques. Entre els concerts i les activitats socioeducatives, el festival recorrerà 23 municipis de la Catalunya Central, que pertanyen a 6 comarques, ja que al Solsonès, Bages, Anoia i Segarra de cada edició, enguany s’hi incorporen la Noguera i el Berguedà. A banda d’aquestes activitats públiques, el festival ha programat una cinquantena d’accions socials i educatives que es desplegaran des del mes de març fins a mitjan de juny.

El fil narratiu de les propostes d'enguany s'articula a partir de les Sonates del Rosari de Heinrich Biber: una pedra de toc del repertori violinístic, a l’abast de pocs intèrprets. En l’últim cap de setmana del festival (8 i 9 de juny), Lina Tur Bonet n’abordarà la integral a davant dels retaules del Roser de Ponts (La Noguera) i La Molsosa (Solsonès). Aquest binomi Roser/Rosari bategarà també en els tres caps de setmana previs, que es vertebren a partir dels conceptes de goig (11 i 12 de maig), dolor (18 i 19 de maig) i glòria (1 i 2 de juny).

El cartell d'enguany —amb una fotografia de Riccardo Riccio— està protagonitzat per la soprano Alexandra Nowakowski, que actuarà l'1 de juny amb l'Orquestra del Miracle amb un programa deliciós. La composició aludeix al Rosari des d'una òptica fresca i suggeridora, amb una clara picada d'ullet a l'icònic cartell d'American Beauty, entenent que un rosari és, literalment, un camp de roses.
PRESENTACIÓ AL PÚBLIC

Diumenge 17 a les 5 de la tarda hi haurà la presentació pública de la programació al Museu del Barroc de Catalunya (MANRESA): allà us explicarem la programació i podrem conversar obertament, resolent totes les inquietuds que tingueu sobre el festival. L'acte tindrà un toc musical molt singular: podreu escoltar Juan de la Rubia (orgue) i Ignacio Ramal (violí) assajant les Sonates del Rosari, que interpretaran en concert el 12 de maig a la tarda, protagonitzant una proposta de fusió a Salelles.

Abonaments i entrades
Ja es pot consultar tota la programació al web, descarregar-se el programa general i, evidentment, també hi ha disponible la informació de les entrades i abonaments.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet