ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Orgue&nd celebrarà la 25a edició a partir del 29 de març

19/3/2024 |

 

Entre març i desembre s’oferiran 10 concerts de primer nivell a diferents esglésies

El Festival Internacional Orgue&nd arrenca aquest pròxim 29 de març, Divendres Sant, i portarà al país una desena de concerts de primer nivell. La cita celebra enguany la 25a edició com un esdeveniment totalment consolidat en l’àmbit internacional, que des de la seva creació i de manera ininterrompuda ha ofert una programació amb els millors intèrprets del món.

El projecte, que impulsa l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra sota la direcció artística de l’organista Ignacio Ribas, porta aquest any per lema Passions i té la vocació de mostrar les diferents facetes de l’orgue amb un programa molt variat. Orgue&nd 2024 s’estructura en tres temporades distribuïdes en les quatre estacions de l’any, tal com va explicar ahir el director del festival. Es proposen així tres concerts en la temporada de primavera; quatre, en la temporada d’estiu i tres, en la temporada de tardor-hivern. El públic podrà gaudir de deu concerts, un cada segon dissabte de maig a novembre, més els concerts de Divendres Sant, el 19 de març, i de Nadal, el 28 de desembre.

Andorra la Vella és de nou una de les principals seus del certamen, ja que l’església de Sant Esteve acull sis dels 10 recitals, que tindran lloc al llarg de tot l’any. La resta se celebraran a les esglésies de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana i Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany. A més dels dos intèrprets de l’entorn andorrà, el mateix Ignacio Ribas i el saxofonista Efrem Roca, l’edició compta amb la participació de representants de diversos països, com Espanya, Itàlia, Alemanya, Rússia, Portugal i França. «Són concerts molt diferents entre ells amb el lema Passions coma fil conductor: els artistes participants ens mostraran les seves passions personals en el seu repertori», va ressaltar Ribas. El programa preveu sis concerts amb l’orgue com a protagonista únic, i altres recitals en què tindran presència altres combinacions instrumentals, com les trompetes, els timbals, la viola de gamba i el saxòfon.

El certamen s’impulsa amb la participació de l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra, l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra, els comuns d’Andorra la Vella, la Massana i Escaldes-Engordany, i amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Espanya i l’Andorra Sax Fest. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet