ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Homenatge a J. S. Bach amb l'Orquestra Barroca d'Amsterdam

25/4/2024 |

 

BCN Clàssics rep la visita el proper dilluns 29 d'abril al Palau de la Música Catalana de la prestigiosa Orquestra Barroca d'Amsterdam amb el seu director titular Ton Koopman. Un concert íntegrament dedicat a J.S.Bach amb l'Ofrena musical, una de les aportacions de l'etapa de maduresa del compositor més trascendentals; i la Suite orquestral núm. 2 en Si menor, també una de les obres més icòniques.

Ton Koopman va concentrar els seus estudis en la música barroca, amb especial atenció a J. S. Bach i D. Buxtehude, i aviat va esdevenir una figura destacada del moviment d’«interpretació històrica informada». Com a organista i clavecinista, ha actuat a les sales de concerts més prestigioses del món i ha tocat els instruments històrics més bells d’Europa. Als vint-i-cinc anys va crear la seva primera orquestra barroca; el 1979 va fundar l’ Orquestra Barroca d’Amsterdam, a la qual va seguir el 1992 el Cor Barroc d’Amsterdam.

Entre els seus projectes més ambiciosos figura l’enregistrament de la integral de les cantates de Bach, una ingent empresa per la qual ha estat guardonat amb el Deutsche Schallplattenpreis Echo Klassik, el Premi de la BBC i el Premi Hector Berlioz i ha estat nominat per al Premi Grammy (EUA) i el Premi Gramophone (Regne Unit).

L’Orquestra Barroca d'Amsterdam celebra el seu quaranta-cinquè aniversari aquest 2024, juntament amb el vuitantè aniversari del mestre Koopman. El grup està format per especialistes del barroc de renom internacional que es reuneixen diverses vegades l’any i treballen plegats per preparar i interpretar nous programes.

L’Orquestra i Cor Barrocs d’Amsterdam han enregistrat una gran varietat d’obres d’època barroca i clàssica: des de les Passions de Bach fins a totes les simfonies de Mozart, i des dels concerti grossi de Locatelli fins a les cançons de Nadal. Entre els reconeixements més importants hi ha el Premi Gramophone, el Diapason d’Or, el Premi Hector Berlioz, l’Edison Classical Award, el BBC Award i l’Echo Klassik Award. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet