ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'El gato con botas', de Xavier Montsalvatge, nominat a un Grammy

31/12/2004 |

 

El disc de l'òpera El gato con botas, amb música de Xavier Montsalvatge i llibret de Nèstor Luján, ha estat nominat a un premi Grammy com el millor enregistrament d'òpera 2004.

El disc, editat per Columna Música -discogràfica que ha enregistrat l'obra integral del compositor català- i produït per Antoni Parera Fons, compta amb la direcció d'Antoni Ros Marbà al capdavant de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i amb les veus solistes de Marisa Martins, Antoni Comas, Isabel Monar, Enric Martínez-Castignani i Stefano Palatchi.

L'òpera de Xavier Montsalvatge competirà amb noms ja habituals del món de l'òpera i de les nominacions als Grammy com són René Jacobs i Emmanuelle Haim, el primer amb dos discos, Les noces de Figaro de Mozart i Griselda de Scarlatti; mentre que Haim ha estat nominat també per dos discos, els enregistraments de L'Orfeo de Monteverdi i Dido and Aeneas de Purcell.

El dia 13 de febrer se sabrà si Montsalvatge i Columna Música s'emporten el Grammy. En aquesta data se celebra una gala pública a Los Angeles en què es donaran a conèixer els guanyadors de les diferents categories.


Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet