ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'oratori inèdit de Francesc Civil «Magdalena penitent» s'estrena demà a l'Auditori amb més de 200 m

30/3/2007 |

 

L'oratori inèdit Magdalena penitent, obra del mestre Francesc Civil, s'estrenarà demà, dissabte, a la sala simfònica de l'Auditori de Girona. El concert es farà a partir de les 9 del vespre i també s'hi interpretaran, prèviament, tres peces de caràcter religiós de Civil, a càrrec de la coral Saba Nova. L'entrada és lliure, tot i que l'aforament és limitat.

Aquesta obra inèdita de Civil, que va ser el fundador del Conservatori de Girona, es podrà escoltar, doncs, per primer cop amb la participació de més de 200 músics dalt l'escenari. L'obra estarà dirigida per Lluís Caballeria i comptarà amb els solistes Chantal Botanch, Montserrat Comadira, Titon Frauca, Salvador Parron, Xavier Mendoza i Josep Maria Escalona.

Aquesta és una obra de gran format, amb música del mateix Francesc Civil i lletra de Salvador Sunyer, escrita per a gran orquestra, cor, solistes i orgue, en què intervindran l'Orquestra Simfònica i el cor de cambra del Conservatori, la coral Saba Nova i la coral Regina. L'obra va ser acabada per Civil el 1975, després de deu anys de treballar-hi.

Aquest projecte vol contribuir a potenciar i donar a conèixer la música dels compositors gironins i alhora pretén ser un homenatge pòstum envers el fundador del Conservatori, el mestre Francesc Civil i Castellví.

En la presentació d'ahir hi van assistir Enric Vilert, vicepresident de la Diputació i president de la Comissió de Cultura; Lluís Brugués, director acadèmic del Conservatori; Salvador Sunyer, creador de la lletra de l'oratori, i Mariona Julià, néta de Francesc Civil.

L.P.
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet