ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Roger Alier remarca el gran coratge personal i artístic de Josep Carreras en el llibre «El trobador»

18/4/2007 |

 

Roger Alier, autor de nombrosos llibres sobre el Gran Teatre del Liceu i sobre òpera en general, dibuixa el tenor Josep Carreras com un «personatge conscient de les seves limitacions i amb una gran capacitat de lluita que ha aplicat tant a la seva carrera artística com a la leucèmia que va tenir». Ho fa a El trobador, un llibre sobre la vida i la trajectòria del cantant que significa, després dels perfils de Montserrat Tura, Tortell Poltrona i Joan Puigcercós, el quart volum de la col·lecció Retrats d'Edicions Dau.

«El món de l'òpera no s'acaba de calibrar del tot a Catalunya. La figura de Carreras té molt més relleu del que ens pensem», afirma Roger Alier, que recorda com una senyora, una vegada al Covent Garden londinenc, li va preguntar desconsolada com afrontava el cantant català la leucèmia que li acabaven de diagnosticar. La repercussió internacional del tenor es manifesta, també, en el fet que Ton Barnils –editor de Dau– ja ha rebut peticions d'un exemplar d'El trobador provinents de diversos melòmans japonesos.

CAP TIC DE PREMSA GROGA
En el llibre, que es publica nou mesos abans del cinquantè aniversari del debut professional de Josep Carreras, Alier –sense tics de la premsa groga, insisteix a dir– revela episodis de la infància del cantant, com ara quan va quedar fascinat amb una pel·lícula dedicada a Enrico Caruso i com en una petita perruqueria de la seva mare al barri de Sants cantava àries de Rigoletto a les clientes a canvi de propines i caramels.

El trobador també revela la predilecció que sentia per ell el director d'orquestra Herbert von Karajan («li va fer entendre que aplicant determinades tècniques podia fer papers que Carreras no es veia amb cor de fer», diu Alier) i com va fer front a la leucèmia.

Edicions Dau publicarà en breu els retrats del futbolista Raúl Tamudo i de l'escriptor valencià Ferran Torrent.

G.V.
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet