ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'Thaïs' torna al Liceu després de 31 anys

5/7/2007 |

 

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona acollirà en versió concert en dues úniques funcions l'òpera còmica Thaïs, de Jules Massenet, amb direcció musical d'Andrew Davis i amb Renée Fleming, Frank Ferrari, Josep Bros i Stefano Palatchi.

Aquesta comèdia lírica en tres actes i set escenes està basada en la novel·la homònima d'Anatole France i es va representar per última vegada al Liceu el desembre del 1976. L'obra es podrà veure al teatre líric barceloní avui i diumenge.

L'acció se situa al desert de Tebaida i a Alexandria al segle IV, on el cenobita Athanaël està escandalitzat pel pecat instal·lat a la ciutat que atribueix a la cortesana Thaïs, bella sacerdotessa de Venus. Després d'un somni, decideix anar a Alexandria per deslliurar-la dels pecats de la carn.

Amb aquest objectiu, Athanaël li demana a Thaïs que abandoni aquesta vida i entri en un convent femení, opció que en plena conversió la dona accepta. El cenobita torna al desert, però no deixa de pensar en la bella Thaïs, que, en pau al convent i penitència absoluta, veu com se li escapa la vida.

Aquesta obra de Massenet no ha comptat amb la popularitat d'altres obres del compositor com Manon o Werther, i va ser estrenada a l'Estat al Liceu el 1905.

Andrew Davis debuta al Liceu amb aquesta òpera en versió concert, una obra que ja ha dirigit al Covent Garden de Londres. Frank Ferrari ha substituït Thomas Hampson en el paper d'Athanaël, per motius de salut.


Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet