ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'escola de música del Comú d'Escaldes es desvincula del Liceu

30/9/2008 |

 

El conseller Pere Moles al.lega criteris econòmics per triar aquesta opció. Explica que la matrícula amb examen del Liceu triplicava l'actual

L'escola de música del Comú d'Escaldes, heretada de Natàlia Solà, queda desvinculada del Conservatori del Liceu a partir d'aquest curs. L'àrea de Cultura del Comú ha pres aquesta decisió per motius econòmics, ja que la vinculació amb el conservatori barceloní suposava el pagament d'un cànon anual de 20.000 euros. Examinar-se i obtenir un títol del Liceu suposava, segons el conseller de Cultura, Pere Moles, una matrícula tres vegades més cara que fer-ho per altres vies.

Però el canvi de funcionament no implica, segons Moles, res més que una mesura pràctica. "Apostem fort per l'escola de música, però ens desvinculem del Liceu", resumeix el conseller de Cultura d'Escaldes.

"Com a parròquia de la música, vam trobar una excel.lent idea assumir l'escola de Natàlia Solà, que havia funcionat tants anys i ens cedia tota la infraestructura", explica Moles, que hi afegeix: "Hem provat durant un curs el funcionament i ara simplement redirigim un aspecte del funcionament".
Fins ara, els alumnes, uns 70 el curs passat, podien triar entre obtenir el títol del Liceu o no. I, segons ha observat el Comú, la majoria no optaven pels exàmens del conservatori barceloní. "Tots els alumnes nous que no venien de l'escola de Solà, no triaven examinar-se al Liceu", matisa Moles.

Davant d'aquest panorama, i tenint en compte que "no tothom vol dedicar-se professionalment a la música", diu el conseller, el Comú va decidir prescindir del conveni amb el Liceu i evitar el pagament del cànon anual.

CLASSES DE TROMPETA
El curs que està a punt de començar tindrà la mateixa quantitat d'alumnes que l'any passat, segons les previsions de l'àrea de Cultura d'Escaldes, i oferirà una novetat: classes de trompeta, que se sumaran a les classes de cant, piano i guitarra que s'hi podien seguir l'any passat. El canvi en el funcionament només afectarà el pagament de drets d'exàmens, molt inferior respecte al que hi havia fins ara. El programa pedagògic serà "el de la Generalitat", segons Moles.

A. LUENGO R. PORTA
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet