ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Cantar dels cantars

Cantar dels cantars

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Song of songs

Stile Antico

HMU 807489

77'42

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Rituals ancestrals de la fecunditat de les deesses de l’amor? Cants de l’amor de Salomó? De fet, l’origen exacte d’aquest recull de textos sembla ser un dels llibres de la Bíblia i del Tanakh. En la Bíblia cristiana està situat entre els llibres de l'Eclesiastès i d'Isaïes, i en la Bíblia catòlica, entre l'Eclesiastès i el Llibre de Saviesa, mentre que en la versió jueva se situa entre el Llibre de Job i el de Rut. La introducció indica breument Salomó com a autor del llibre i així ho han considerat les religions jueva i cristiana.

El que és clar és que es tracta del més profà dels llibres de l’Antic Testament i que durant l’Edat Mitjana esdevingué un dels textos més populars. Els compositors del Renaixement van fer un ús particular de l’amori diví associant-lo al culte de Maria.

Aquest CD dels joves anglesos de Stile Antico presenta alguns dels millors exemples d’entre els milers existents. Palestrina, Lassus, Victoria, Guerrero, es troben entre els autors dels temes triats per aquest preciós compacte. La veu, únic mitjà dels Stile, transmet a la perfecció la puresa i virtut de la lletra oferint-nos un regal de contemplació i quietud. Altament recomanable.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet