ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Plácido i la sarsuela

Plácido i la sarsuela

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Amor, vida de mi vida

Selecció de romances i duos de El bateo, La maravilla, El niño judío, La chulapona, La marchenera, El amor brujo, Luisa Fernanda, Los claveles, La del soto del parral, La boda del Luis Alonso, Don Gil de Alcalá, La tabernera del puerto, El sombrero de tres picos, La canción del olvido, Las hijas del Zebedeo, María la O, El gato montés, Die lustige Witwe.

Plácido Domingo, tenor. Ana María Martínez, soprano. Mozarteum Orchester Salzburg. Director: Jesús López Cobos Director de vídeo: Karina Fibich.

Imatge: 4:3 So: DD 2.0 i DTS 5.1 Subtítols en castellà: Sí. Medici Arts 2072478 DVD

Medici Arts

Recomanat per Catclassics

Aquest Dvd és una altra mostra de la càlida acceptació que la sarsuela rep fora de les nostres fronteres, quan es programa amb la serietat i la qualitat que ho va fer el Festival de Salzburg els dies 9 i 10 d’ agost de 2007. Més enllà del luxe econòmic i artístic que suposa Plácido Domingo, a aquesta filmació captada en directe li falten elogis i li sobren les anàlisis musicals i estilístiques. L’excel•lència i l’ entrega en allò musical i expressiu converteixen aquest producte en una recomanació absoluta per a tot aficionat a la lírica que vulgui passar una bona estona amb alguns hits de sarsuela.

No importen certs problemes en la romança de Germán de La del soto del parral o que a “Luche la fe por el triunfo” de Luisa Fernanda li falti l’ heroisme servit en excés a la pícara romança de La canción del olvido: escoltar a Plácido Domingo és un goig. Als seus 66 anys manté una forma vocal envejable fins i tot quan sembla estar esgotat amb una capacitat de recuperació espectacular. Al marge de les inconveniències tècniques que se li han senyalat sempre, el seu cant és igual d’efusiu i personal. Per la seva part a Ana María Martínez se li podrien retreure les poc polides coloratures i picats de la seva romança de La tabernera del puerto però són matisos menors davant la demostració de talent en la resta d’intervencions.

El mateix es pot dir de Jesús López Cobos que signa una direcció elegant, guarida d’efectisme i amb un entusiasme evident de l’ Orquestra del Mozarteum, tant en els acompanyaments com en la selecció peces instrumentals. Amb aquests preceptes és lògic que al final, després d’un llarg i esgotador recital, l’entusiasme sigui majúscul i no hi falti una generosa recompensa de quatre bisos entre els que al destacar el duo d’ El gato montés de Penella. En fi, un excepcional concert que posa en evidència que a l’ estranger saben cuidar bé de la sarsuela. Fins i tot millor que alguns dels nostres teatres i auditoris.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet