ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

L'Spohr simfònic

L'Spohr simfònic

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Spohr: simfonies 8 i 10. Obertura Der Zweikamps mit der Geliebten

Orchestra della Svizzera Italiana. Howard Shelley, director.

HYPERION CDA 67802 DDD 2010 1CD 68:10 2011

Hyperion

L’explotació de l’altre simfonisme, el que no forma part del repertori però és fonamental per entendre i completar el panorama de orquestral del segle XIX, és una mina per a segells com CPO, Tudor, Naxos i Hyperion. L’ofert en aquest compacte són dues simfonies i una obertura que amplien la integral que Hyperion edita amb l’obra de Louis Spohr (1784-1859), en paral·lel a la de CPO.

Tant l’obertura Der Zweikampf mit der Geliebten -en la seva primera gravació mundial- com les Simfonies núm. 8 i núm. 10 no són obres ambicioses però tenen frescor, inventiva, melodisme personal, cura en els detalls i, en ocasions, parafrasegen Haydn. Les obres mostren la crisi de la creació simfònica després Beethoven i durant els anys dels primers romàntics que també va afectar a compositors considerats de la vella escola durant les dècades dels anys 40 i 50.
Són obres retrospectives, amb tècniques menys evolucionades davant els nous horitzons. Per exemple, dedica més temps a presentar els temes que a desenvolupar-los. En conjunt són mostraris de l’academicisme romàntic, l’escola de Leipzig i d’una línia seguida per Ries i Onslow, i heretada per Goetz, Reinecke, Gouvy o Raff. La interpretació de les tres obres és molt bona en la construcció formal, l’ idiomatisme i el color. No tenen la intensitat de les versions del segell CPO però són un bon complement. El captació de so és de qualitat i les notes crítiques ofereixen un breu context històric amb un assequible anàlisi de cada obra.


Albert Ferrer Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet