ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Cartas escogidas de Glenn Gould

Cartas escogidas de Glenn Gould

Classificació temàtica: Sense classificar


John Roberts i Ghyslaine Guertin

Cartas escogidas de Glenn Gould

Global Rhythm 2011 (302 págs.)

ISBN: 978-84-96879560

Global Rhythm

Els epistolaris, com a subgènere literari, són molt apreciats ja que suposen un acostament directe a l’autor i la seva vida personal, alhora reflecteixen l’entorn social i cultural. Per aquest motiu, el segell Global Rhythm ha editat en castellà la compilació que John P. L. Roberts i Ghyslaine Guertin van confegir l’any 1995 a partir de les 2030 cartes conservades de Glenn Gould.

Es pot dir que la selecció és una alternativa a les biografies comuns tot i les poques cartes personals incloses. Ordenades cronològicament, s’han centrat en les amistoses, les prosaiques, les administratives i les pedagògiques amb cert contingut estètic i musicològic. Aquestes aborden temes com la seva discutida lesió, els seus viatges, els pianos, les seves manies i els seus rituals abans dels concerts. També es distingeixen tres etapes: la de concertista (1956-1964) com a home públic i home malaltís; la d’experimentació en estudi, escrits teòrics i soledat per a treballar (1964-1976); i la del seu aïllament els darrers anys de vida (1976-1982). Hagués estat interessant publicar tant les cartes sortints com les entrants, treballades pels autors per a esclarir el seu context, data i significat.

L’edició inclou dos suggerents pròlegs, una cronologia de l’artista i concisos comentaris crítics que ubiquen els personatges i els successos. A més està actualitzada com ho prova la cronologia d’ Otto Joachim (1910-2010), fundador del quartet de corda de Montreal. Sense dubte, és un llibre per a mitòmans que complementa les Conversaciones con Glenn Gould de Jonathan Cott, també traduïdes a Global Rhythm.



Albert Ferrer Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet