ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Cambra sacra de Pärt

Cambra sacra de Pärt

Classificació temàtica: Música sacra


Creator Spiritus

Theatre of Voices, Ars Nova Copenhagen, NYYD Quartet i Christopher Bowers-Broadbent, orgue.

Paul Hillier, director

HMU807553

Harmonia Mundi

Aquesta novetat d’Harmonia Mundi és fruit de la compilació i la feina de Paul Hillier, el director entre altres grups vocals del Hilliard Ensemble o dels més recents Theatre of Voices o l’Ars Nova Copenhagen que són els perfectes intèrprets d’aquest CD juntament amb el NYYD Quartet i l’organista Christopher Bowers-Broadbent.

Hillier, expert en música antiga i en música contemporània és un dels millors intèrprets de Pärt. Les obres seleccionades són ideals per apropar-se a la seva particular atmosfera, al seu so que convida al recolliment. Música íntima, pura, de calma tensa. Creuada en ocasions per violentes declamacions vocals atonals però amb línies melòdiques clares, sovint properes al cantus firmus. Resignació, recolliment, litúrgia. Fusió de tradició ancestral i modernitat.

El disc aplega peces a capella, amb el quartet de corda i la puntual aparició de l’orgue, però la joia del disc és l’Stabat Mater. Continuador de la tradició de Desprez, Lassus, Palestrina, Boccherini i els més contemporanis Poulenc i Penderecki aquest cant de dolor encaixa perfectament en el pathos de Pärt, obra impressionant on la gravetat de les cordes amb un clar predomini del violoncel i els baixos vocals corprèn per la seva intensitat.

Altres crítiques del disc: Classical Modern Music, The Independent, Examiner.

Comprar el disc aquí.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet