ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Tot Mompou

Tot Mompou

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Frederic Mompou

Integral de l'obra per a piano

Adolf Pla, piano

La mà de Guido 4 CD

La mà de Guido

Recomanat per Catclassics

L’obra per a piano de Frederic Mompou és el més important del seu llegat. Pel volum d’aquesta dins el total i per la seva qualitat. Recentment el pianista Adolf Pla l’ha publicat íntegrament, que avui comentem, i el llibre ‘Frederic Mompou. L’etern recomençar’ ambdós editats per La mà de Guido. El piano de Mompou és el mitjà en què millor s’expressa la seva veu: la seva característica delicadesa, la sonoritat subtil i un punt misteriosa, el caire meditatiu, tancat, íntim. Com deixa dit la seva vídua la seva música és un equilibri d’espiritualitat, poesia i passió i així és com cal ser interpretada, aconsella. Sense destacar-ne un element sobre els altres.

L’art de Mompou com ell mateix deixà escrit vol ser un art després del límit. Un recomençar. Però no verge. És un recomençar en espiral on es parteix de l’inici amb el bagatge assolit que ens fa depassar el límit. Aquests 4 CD reflecteixen el misticisme de la seva obra, de reminiscència oriental, taoista. I tot i així els seus peus són aquí. Recupera i s’inspira en la tradició popular catalana, que refà.

Una música senzilla i modesta però que com el propi Mompou deixà escrit ...’es prolongarà en l’interior de l’esperit receptiu un cop acabada’.

Per endinsar-se més en Mompou recomano el conjunt de posts que Pere-Andreu Jariod ha publicat al seu ‘El quadern de l'apuntador' i que comencen aquí



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet