ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Melancolia

Melancolia

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


... pour passer la mélancolie

Andreas Staier, clavecí

HMC 902134

74'52

Harmonia Mundi

Andreas Staier proposa un programa temàtic focalitzat en la melancolia. En la representació musical de la Vanitas, categoria particular de natura morta, d'alt valor simbòlic i religiós, molt practicada en la pintura barroca flamenca. Els objectes representats són tots símbols de la fragilitat i la brevetat de la vida, de que el temps passa, de la mort: fruita passada, el rellotge, ... Staier mostra com es va abordar aquest concepte filosòfic i religiós des de la música a partir de lectures de partitures del segle XVII franceses, amb D’Anglebert, Louis Couperin i Clérambault, i alemanyes, amb Froberguer, Fischer i Muffat.

Com es realitza aquest salt del que és visual a l’àmbit sonor? Mitjançant l’ús d’acords que es trenquen amb suavitat, emprant melodies que s'aturen, vacil·len, per igual de suaument desaparèixer. I també creant espais meditatius que s’obren i que simbolitzen el silenci, la buidor, la solitud. La immobilització, la suspensió de la continuïtat rítmica, de la pulsació en són altres elements característics.

El resultat és un disc un pèl avorrit al primer cop d’orella però que després d’un cert repòs es valora. Ideal per a grisos dies de pluja.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet