ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Nou cant a la pau de Savall

Nou cant a la pau de Savall

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Orient-Occident II

Hommage à la Syrie

Hespèrion XXI

Jordi Savall

Alia Vox

‘Aquest segon projecte Orient-Occident neix bàsicament de la voluntat solidària d’ajudar a prendre consciència del dramàtic conflicte i de la terrible guerra de repressió  que pateix el poble sirià, compartint l’experiència musical amb músics de Síria i d’aproximar-nos al coneixement de la història d’una de les civilitzacions més antigues del món’. Aquesta és, en paraules del propi Jordi Savall, la pretensió d’aquesta preciosa i àmpliament documentada novetat d’Alia Vox.

Savall s’esforça en el diàleg intercultural per tal que esdevingui un antídot a la deshumanitzant amnèsia imperant. Entén l’art, la música en el seu cas, com l’espai on avançar entre el diàleg entre persones, entre ànimes, entre cultures. El seu esforç no és nou. Ja en el concert ‘Pro Pacem’ que va tenir lloc el 2012 perseguia aquest honorable i difícil objectiu.

En el CD hi trobarem músiques estranyes i evocadores a l’oïda occidental. Pregàries i planys que sovint neixen de la improvisació i que cerquen un diàleg respectuós amb la identitat de l’altre, lliure i sense prejudicis. I així és com cal entomar-lo, amb l'oïda lliure i sense prejudicis.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet