ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Excepcional recuperació del Cant de la Sibil·la

Excepcional recuperació del Cant de la Sibil·la

Classificació temàtica: Música sacra


El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona

Cor de Cambra Francesc Valls

David Malet, director

Eulàlia Fontova, mezzo

José Hernández Pastor, contratenor

1CM0327

Columna Música

Recomanat per Catclassics

Com ens il·lustra la Viquipèdia ‘El Cant de la Sibil·la és un drama litúrgic i cant gregorià de gran difusió a l'edat mitjana al sud d'Europa. Fou prohibit després del Concili de Trento (1545-1563), tot i que s'ha pogut seguir representant durant les Matines de Nadal’.

La seva representació ha gaudit d’un recent ressorgiment als països catalans. Fa uns mesos vàrem comentar d’El cant de la Sibil·la a Mallorca. Un fenomen emergent de Francesc Vicens Vidal.  

Excepcionalment a l’Arxiu de la Catedral de Barcelona s’han trobat dos còdex dels segles XIV-XV amb sengles versions en llatí i català. L’objecte d’aquest magníficament editat CD és la recuperació d’aquest patrimoni que ha dormit ocult durant més de quatre-cents anys! I que va tornar a ser interpretat en aquesta Catedral el 2009.

A banda de les dues versions esmentades el CD inclou també l’anònim ‘Evangelium secundum Mathaeum’, així com l’original proposta de modernitzar ‘Al jorn del judici’ amb quatre breus peces dels compositors contemporanis Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees i Narcís Bonet. 

La interpretació, de bona qualitat sonora, va a càrrec del Cor de Cambra Francesc Valls, amb la direcció de David Malet on hi destaquen com a Sibil·les la mezzo catalana Eulàlia Fontova i el contratenor José Hernández Pastor.

L’edició inclou un llibret amb la contextualització del Cant de la Sibil·la a càrrec de la musicòloga Maricarmen Gómez Muntané.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet