ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Una Heroica de referència

Una Heroica de referència

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Beethoven. Simfonia Heroica i Obertura de Coriolà.

Le Concert des Nations.

Jordi Savall, director.

AVSA9916

52,14

AliaVox

Recomanat per Catclassics

Un dels bons records que tinc després de dècades d’anar a concerts és el de l’Heroica de Beethoven interpretada per Le Concert des Nations juntament amb ‘Los esclavos felices’ d’un per mi llavors desconegut Arriaga, el gener de 1994, al Liceu només uns dies abans del gran incendi que el devastà. Recordo estar a la darrera filera de la graderia més llunyana i la sorpresa de la riquesa i puresa del so, malgrat la dimensió reduïda de l’orquestra. El propi Savall comenta que, sense haver-ho previst amb anterioritat, els resultats assolits per aquella sèrie de concerts van ser tant satisfactoris –era el primer cop que abordaven aquesta simfonia- que es va decidir per enregistrar-la en condicions gairebé de directe, juntament amb l’Obertura de Coriolà.

 

Especialment destacable és la intensitat dramàtica de la Marxa fúnebre del segon moviment, gran demostració col·lectiva de la poderosa força tràgica d’aquest fragment. Savall va voler deixar passar alguns anys per tal de poder decidir què fer-ne de la gravació des d’una perspectiva objectiva, i el 1997 Auvidis fou l’encarregat de publicar-ho. Ara, podem accedir d’aquesta versió remasteritzada a la sèrie Alia Vox Heritage.

 

La música sona fresca i vibrant. Savall i Le Concert des Nations fan un notable homenatge a aquesta magnífica simfonia, ressaltant-ne la seva potència i el seu estil dramàtic que travessa l’obra de cap a fi. Situant-se en el context històric de la seva creació Savall torna a excel·lir oferint-nos una Heroica de referència, més enllà dels records individuals que poden despertar en aquest cronista.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet