ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Sincer homenatge

Sincer homenatge

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Enric Granados.

Goyescas o Los majos enamorados

Albert Attenelle, piano

1CM0346

Columna Música

Albert Attenelle forma part d’aquella tradició pianística que arrenca en Joaquim Malats, Ricard Viñes, Joaquim Nin i Isaac Albèniz, passant per Frank Marshall i pel propi Enric Granados, de la qual n’és digne continuador amb la tasca que desenvolupa des de fa anys a l’Escola de Música de Barcelona. Com a tal és un dels millor intèrprets per a la interpretació de la música de Granados de qui aquests dies commemorem el centenari de la seva tràgica mort.

 

Goyescas, l’obra més important de Granados, és un homenatge sincer i personal on tracta de musicar l’ambient de les obres més castisses de Goya i on, a partir de la paleta d’aquell es troba la personalitat sonora d’aquest, mitjançant una sàvia combinació de la lluminositat dels cartrons goyescs –per exemple al magnífic ‘Los requiebros’ que obre el disc- amb els tons més obscurs dels Caprichos, que podem trobar a la balada ‘El amor y la muerte’.

 

Com reconegué l’autor es tracta d’una obra de gran volada i dificultat i que requereix una formació tècnica superior i que Attenelle sap dominar extraient en cada moment el to, la pausa, el color adequat per oferir-nos aquest excel·lent homenatge.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet