ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Setze cordes que hi toquen

Setze cordes que hi toquen

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Portrait

Quartet Gerhard

Quartet núm. 1 en Mi bemoll major, de Felix Mendelssohn

Quartet núm. 2, de Robert Gerhard

Quartet en Fa major, de Maurice Ravel

Nocturn, de Vistes al mar, d'Eduard Toldrà (bonus track)

Seed

Recomanat per Catclassics

Bones notícies: neix un nou segell discogràfic català, Seed. I encara millor quan el seu objectiu  és potenciar el coneixement d’intèrprets catalans de qualitat.

D’entrada agrada l’acurada presentació. Al llibret Jaume Cabré hi compara la maduració del novel·lista en literatura a la de la formació de cambra estable en música i, les contrasta amb la possible excel·lència jove en camps com la poesia o la interpretació solista, i com de poc freqüent és que aquest nivell s’assoleixi en disciplines com les esmentades de la novel·la o la cambra que semblen requerir maduració. En el quartet de corda les quatre veus han d’arribar a ser ‘una sola ànima musical’ i això requereix molta feina i esforç, fruit d’una trajectòria mai recta que no admet dreceres ni superficialitats. ‘Fer quartet’ com els Gerhard diuen no ha estat mai una feina, sinó un estil de vida, que sortosament comparteixen. 

Aquest Quartet Gerhard malgrat la joventut dels seus membres s’ha convertit en un sol instrument ‘implacablement precís i profundament expressiu’ i en aquest disc demostren, a més, el seu eclecticisme proposant una selecció amb un quartet romàntic, el de Mendelssohn; el Quartet de Ravel, gairebé un fetitxe musicals per als Gerhard; i el segon quartet de Robert Gerhard, a qui deuen el nom, obra plena d’esculls i complexitats on s’exploren tots els recursos tímbrics dels quatre instruments. I un regalet final: el Nocturn del Vistes al mar de Toldrà.

És aquest un disc molt estimulant. Des del primer acord sorprèn la claredat del so així com la cohesió dels quatre instruments.  Tot un encert!



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet