ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Una delícia

13/8/2016 |

 

Programa: Gabrieli Consort

Lloc i dia:Auditori Espai Ter

Feia vint anys que els Gabrielli Consort no ens visitaven, també aquell cop a Torroella com ens va recordar Paul McCreesh, director i alma mater de la formació tot just al finalitzar el concert. I han tornat amb un exquisit concert excel·lint en afinació i versatilitat estilística. El fil argumental, que no cal però algun programa el busca, el conformava un eclèctic grup d’obres selectes de compositors britànics dedicades a la Mare de Déu, amb què van cobrir amb una hora justa un repertori temporalment molt extens, abraçant des de la medieval antífona Ave Maris Stella amb que se’ns obrí aquest paradís sonor fins al contemporani Matthew Martin.

El mèrit de McCreesh, més enllà d’haver creat i mantingut aquest Ferrari coral, es troba en la selecció de les obres, la selecció dels cantants -tots d’excepció- l’expressivitat sonora, el lirisme del to, el perfeccionisme que es desprèn de cada gest, .... en resum, una delícia.

Una delícia on hi destacaríem, si calgués, un impressionant Gaude gloriosa Dei Mater del sempre massa poc conegut Thomas Tallis i un preciós bis que ens deixà amb el somriure imprès als llavis amb l’Himne a la Verge de Briiten on quatre dels cantaires amagats rere les grades li donaren amplitud i sensació de diàleg a aquesta petita meravella.

Una delícia gaudida intensament per un poc nombrós públic (!?) que desitgem no haver d’esperar tant per tornar a gaudir.


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet