ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Cosmos, un quartet emergent

16/7/2018 |

 

Programa: Cosmos Quartet

Lloc i dia:Claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès

Eclèctic concert el que ens va oferir el Cosmos Quartet la nit de dissabte al Claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès dins la programació del cicle ‘Nits de música al claustre’. Classicisme, romanticisme i atonalitat per mostrar com aquest jove quartet és capaç d’adaptar-se a diverses estètiques i sortir-ne prou ben parat i una bona ocasió per palesar com el quartet de corda ha evolucionat des de l’equilibri i harmonia de Haydn, a finals del XVIII a l’expressió pura de sentiment de Brahms un segle després, fins al trencament tonal que va suposar la segona escola de Viena a la que pertany Webern.

Pel que fa al so es nota la feina feta pels Cosmos en aconseguir que soni rodó, així com la compenetració entre els membres fruit d’un escoltar-se permanent, si bé en alguns passatges la veu solista, el violí a l’Allegro de Haydn o la viola a l’Agitato de Brahms, ha sonat un pèl apagada.

En resum, un bon concert d'un quartet emergent que referma la idea dels que pensem que a Catalunya estan sorgint un bon grapat de formacions cambrístiques de qualitat amb molt de futur.


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet