ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Totes les possibilitats romàntiques

28/10/2018 |

 

Programa: Arcadi Volodos

Lloc i dia:Palau de la Música Catalana

Enguany Volodos torna a la temporada d’Ibercàmera aquest cop per inaugurar-la amb un variat programa que contraposa el romanticisme vienès de Schubert amb dues figures russes del final d’aquest moviment: Rahkmaninov i Skriabin. Cent anys transcorren des de la primera de les sonates de Schubert (1815) a les obres més tardanes de Skriabin, de 1914. I un escenari perfecte perquè el rus Arcadi Volodos ens regali una demostració de versatilitat, bon gust i pianisme exquisit.

Del seu admirat Schubert a qui dedica enterament tota la primera part del concert trià la primera de les Sonates D 157 presentant-la amb un so pur de lectura pausada per contraposar-la als 6 Moments musicaux, D 780, ressaltant-ne el dramatisme i la pulsió ja plenament romàntica.

A la segona passà de la immensitat sonora de Rakhmàninov a la intimitat d’Skriabin. De l’exigència del primer excel·lí amb una demostració de virtuosisme poc freqüent; de la subtilesa del segon ressalta com en les seves partitures la melodia es desintegra en una gran diversitat de reflexos harmònics tan típics de la seva paleta tímbrica. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet