ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Encant oriental

24/2/2019 |

 

Programa: Shéhérezade i Korngold amb Xian Zhang

Lloc i dia:Auditori de Barcelona

Original proposta la que anit va presentar l’OBC. D’entrada per la presentació a Barcelona de la Internet Symphony núm. 1 ‘Eroica’ composta pel xinès Tan Dun que forma part del projecte de l’Orquestra Simfònica de YouTube i que podeu escoltar en aquest enllaç presentada pel propi compositor una peça breu, efectista, de forts contrastos rítmics i amb clares referències a la Tercera Simfonia de Beethoven, d’on li ve el sobrenom.

A continuació, l’exuberant Concert per a violí de l’austríac Erich Korngold, amb un melodisme que ens recorda Richard Strauss i una estructura equilibrada en tres moviments, protagonitzat pel jove taiwanès Ray Chen ‘qui ha redefinit què és un músic clàssic al segle XXI’ segons llegim al seu web. L’atenta direcció de la xinesa Xian Zhang va emmarcar una bona interpretació de l’orquestra, sempre pendent del ritme marcat pel solista.

Després de la pausa, més exuberància, ara oriental, a càrrec de la fastuosa Shéhérazade, op. 35 de Rimsky-Kórsakov. Suite simfònica basada en els contes de ‘Les mil i una nits’ d’orquestració brillant i colorista és una oportunitat pel lluïment de qualsevol orquestra pel joc de contrastos i la varietat temàtica. Malauradament Zhang no va aconseguir fer brillar prou aquests colors amb una lectura un pèl plana que, tot i això, va arrencar nombrosos aplaudiments d’un públic que omplia l’auditori. 


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet