ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Colossal Tercera de Mahler

15/3/2019 |

 

Programa: Gustav Mahler Jugendorchester

Lloc i dia:Palau de la Música Catalana

Gustav Mahler Jugendorchester

Jomatham Nott, director

Elena Zhidkova, mezzosoprano

Cor de Noies i Infantil de l’Orfeó Català

Magnífica interpretació anit de la colossal Tercera Simfonia de Gustav Mahler al Palau de la Música Catalana dins el cicle Palau 100. Colossal per l’ambició descomunal de l’autor de voler representar tot l’univers enter i durant tot el seu desenvolupament temporal com molt bé ressaltava Carlos Calderón al programa de mà. I colossal també per la bellesa d’aquesta partitura, sens dubte la més ambiciosa fins el moment de ser creada.

La intel·ligent direcció de Jonathan Nott va emmarcar-la posant l’accent en els extrems: un inicial ‘Kräftig. Entscheiden’ de més de trenta minuts on desperta la vida i on tot i les lluites i perills inicials aquesta s’imposa; i un delicadíssim i emocionant Langsam final, on els joveníssims músics de la Gustav Mahler Jugendorchester van excel·lir amb un so rodó, preciós, amb molt de caràcter gràcies a una corda extraodinària protagonitzada sobretot per un conjunt majoritàriament femení amb molta concentració i talent. Un moviment final on la música torna ara sense verb, sense veu, a transcendir la paraula.

Les veus a càrrec del Cor de Noies i Infantil de l’Orfeó Català  i la mezzo Elena Zhidkova van mantenir el nivell tot i la breu aportació en els moviments finals d’aquesta enorme simfonia que descriu l’imponent recorregut cosmologista des de la inanimació fins a la divinitat. 


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet