ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Cantates germàniques

26/3/2019 |

 

Programa: Cantates germàniques

Lloc i dia:Església de Sant Felip Neri

El vespre del passat diumenge va tenir lloc el tercer concert de la IV temporada de música antiga a l’Església de Sant Felip Neri. Aquest cop l’Orquestra Barroca Catalana va centrar el programa en les cantates alemanyes i va fer-ho anat al que és segur, amb el trio dels majors compositors de l’època: Bach, Händel i Telemann per tal mostrar la diversitat temàtica d’aquest format.

Com a aperitiu el Concert per a traverso i flauta de bec amb la participació dels solistes Marina Durany i Tiam Goudarzi i un Recitatiu i Aria i Coral de la Cantata BWV 49 de Bach amb la soprano Marta Matheu i el baríton Josep Ramon Olivé.

La primera cantata interpretada va ser de caràcter profà, de Händel ‘Clori, mia bella clori’ HMV 92 on el protagonista, un jove amant, es lamenta per l’absència de la seva estimada. Matheu i Olivé van alternar les àries de la cantata amb una Orquestra Barroca Catalana dirigits per Helena Zemanová des del violí.

A continuació la Cantata sacra ‘Der am Ölber zagende Jesus’ TWV :364 de Telemann. De caràcter greu va mostrar el millor d’Olivé amb un so envellutat, més atent al matís que a la potència del so que encaixava perfectament amb la introspecció del text. Finalment amb un canvi de to copernicà la cantata Durchlaucht'ster Leopold BWV 173a totalment festiva a càrrec de Johann Sebastian Bach on es narren de forma exageradíssima les virtuts del jove príncep Leopold d'Anhalt-Köthen en motiu del seu vint-i-unè aniversari.

A destacar el so i la capacitat per modular la veu de la soprano Marta Matheu, excel·lent sobretot en els pianissimi. 


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet