ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Societat Coral Amics de la Unió enceta una temporada que inclou cinc coproduccions

5/10/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-societat-coral-amics-de-la-unio-enceta-una-temporada-que-inclou-cinc-coproduccions-i-una-estrena-absoluta/

La Societat Coral Amics de la Unió enceta una temporada que inclou cinc coproduccions i una estrena absoluta.

Els tres cors residents al Teatre Auditori de Granollers –Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers– sumaran esforços en un total de cinc coproduccions amb el Teatre, entre altres produccions pròpies i col·laboracions amb altres institucions en aquesta temporada 2022-23 que ara comença.

El cor infantil Veus ha obert la temporada a França, on ha presentat el seu espectacle d’èxit Songs of hope, que també durà, al llarg del curs, a altres festivals internacionals. A final d’aquest mes d’octubre participarà per tercera vegada –l’any 2015 hi va guanyar el primer premi– al cèlebre Certamen Coral de Tolosa (País Basc), mentre que aquest desembre oferirà un cop més, a la temporada del Gran Teatre del Liceu, El conte de Nadal d’Albert Guinovart. Ja el mes gener del 2023 un solista del cor participarà, al mateix Gran Teatre, en la producció de l’òpera Macbeth de Verdi.

Per la seva banda, el Cor Jove Amics de la Unió participarà a la Fira Mediterrània de Manresa i al festival Càntut amb l’espectacle titulat Les eines, que ret homenatge a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya en l’any del seu centenari. A partir d’aquest repertori, arranjat i dirigit per David Soler i Marcel Bagés, el Cor recull el testimoni de les melodies que a principi del segle XX acompanyaven els pagesos durant les feines del camp.

Una altra de les produccions que protagonitzarà el Cor Jove és la Missa solemne de Santa Cecília de Charles Gounod, que interpretarà en tres concerts (Granollers, Vilafranca del Penedès i Olesa de Montserrat) a final de novembre, sota la direcció de Guifré Canadell i amb acompanyament de Vicenç Prunés a l’orgue.

Pel que fa al Cor de Cambra de Granollers, oferirà l’espectacle Calidoscopi –que, com indica el nom, s’articula a partir de música coral de diversos caràcters i estils, sobretot a cappella i de creació contemporània, de caire intimista i suggeridor– i, pels volts de Nadal, participarà en la producció de l’Associació Messies Participatiu Barcelona del cèlebre oratori händelià en dos concerts, a Barcelona i a Girona.

Ja el 2023 arribaran nous compromisos, com l’espectacle de gòspel Joyful! de Ramon Escalé, en què participarà el Cor Jove Amics de la Unió, i la proposta escènica Les Passions de Bach, en què participaran els cors Veus i Cor de Cambra de Granollers al costat de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Per primera vegada el cor Veus s’unirà a l’Escolania de Montserrat; serà en l’estrena de la Missa per la pau de Bernat Vivancos (al Palau de la Música, Granollers i Montserrat), que combina els textos de l’ordinari de la missa amb d’altres afegits pel compositor. El director convidat serà Lluís Vilamajó i l’acompanyament, a càrrec de Joan Seguí a l’orgue i Robert Armengol a la percussió.

Dos cors més que hi sumaran esforços seran el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers, a més d’altres entitats corals i l’Orquestra de Cambra de Granollers, per interpretar, ja a la recta final de la temporada, el Requiem de Fauré.

El darrer compromís abans de l’estiu serà la participació, novament a la temporada del Liceu, del cor Veus en la producció de Parsifal de Wagner. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet