3/10/2014 |
Es presenta per primera vegada l’Oratori “Dolor y Amor”, una partitura de més de 250 anys, obra d’aquest mestre de capella de la Catedral de Girona durant el segle XVIII. Música Antiga de Girona és una associació que treballa en la recuperació i difusió del fons musical de l’Arxiu Capitular de la Catedral de Girona.
Música Antiga de Girona sempre ens regala concerts en els quals es dóna vida a algunes partitures adormides en arxius d’arreu. En aquest cas, l’obra de Manuel Gònima, mestre de capella de la Catedral de Girona entre 1735 i 1774, sonarà per mostrar el talent d’un compositor que cal reivindicar. “Dolor y Amor”, que pot ser considerada una de les obres majors del repertori musical del set-cents a Catalunya, és l’únic dels quatre oratoris de Gònima del qual es conserva la música i representa el primer testimoni de la introducció d’aquest gènere a la ciutat de Girona.
Música Antiga de Girona treballa en la recuperació i revaloració del repertori preclàssic gironí, i en aquesta ocasió, estarà formada per un grup d’instrumentistes sota la direcció d’Elisabet Bataller, directora de l’Ensemble Méridien, i per un grup de solistes vocals format per Elisenda Pujals, soprano, Òscar Bonany, contratenor, Aniol Botines i David Hernández, tenors, i el baix-baríton Pau Bordas.
Les particel·les d’aquesta obra es troben ara a la Biblioteca Nacional de Catalunya després que el músic gironí Joan Carreras Dagas (1828-1900) les vengués juntament amb moltes altres el 1892 a la Diputació de Barcelona
Un concert d’una música oblidada que tornarà a sonar després de més de 250 anys, amb la interpretació de criteris històrics a Catalunya.
Auditori de Girona