ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una Òpera de Sarrià belcantista presenta temporada i abonaments

11/11/2017 |

 


L’Associació Amics de l’Òpera de Sarrià presenta nova temporada al Teatre de Sarrià amb òperes en format de cambra de Donizetti i Rossini i diversos recitals que congreguen Raúl Giménez, Carlos Chausson, Sara Blanch, Maria Goso o Helene Walter, entre joves promeses.

La temporada estable d’òpera de cambra de l’Associació Amics de l’Òpera de Sarrià continua perseverant per oferir un producte de qualitat a l’abast de tots, que complementi la temporada del Liceu o Sabadell, de manera que es converteix, d’una banda, en un agent cultural que promou la vida social de Barcelona –i el barri de Sarrià en especial-, a banda de ser una plataforma per a joves cantants, alhora que n’aplega de consagrats, especialment per a la gala inaugural.

Precisament aquesta gala inaugural tindrà lloc el proper 1 de desembre a les 20:00 hores, amb convidats de luxe com Raúl Giménez, Carlos Chausson, Sara Blanch, Ekaterina Sadornikova, Mercedes Gancedo o Antono Corianó. En el format de recital i a la mateixa hora tindrem l’ocasó de sentir la soprano María Goso el 25 de febrer de 2018, així com la també soprano Helene Walter el 22 d’abril, a les portes de Sant Jordi. Dues veus per descobrir que, de ben segur, ens faran vibrar.

El mes de gener (dissabte 27 a les 20:00h i diumenge 28 a les 18:00h) arriba amb una obra de Gaetano Donizetti, Il campanello, que tracta de les martingales que organitza un amant despitat per evitar que l’apotecari consumi el seu matrimoni amb la seva antiga enamorada. En aquesta ocasió, l’Orquestra Barcelona Concertante i el Cor Acadèmia Concertante, sota la batuta d’Assunto Nesse, acompanyarà cantants com Raúl Baglietto, Roberto Maietta, Paola Leguizamon, Edda Paredes o Carlos Arturo Gómez. La direcció d’escena va a càrrec d’Alejandro Chacón.

El segon títol de la temporada arriba dissabte 10 de març a les 20:00h i diumenge 11 a les 18:00h. Es tracta de L’isola disabitata, que el sevillà Manuel García va composar el 1831 per a quatre veus i acompanyament de piano. García era compositor, director d’escena i un dels grans tenors de tots els temps, per a qui Rossini va escriure Il barbiere di Siviglia. El llibret de l’òpera que es presenta a Sarrià està basat en un text de Metastasio, i ja havia estat utilitzat per Haydn. Explica com Gerardo és segrestat per uns pirates i deixa abandonades en una illa deserta la seva dona Constanza i la seva germana Silvia. Els cantants estan per confirmar.

La temporada s’acaba amb un Rossini, L’inganno felice, que tindrà lloc dissabte 19 de maig a les 20:00h i diumenge 20 a les 18:00h. Aquesta òpera en un acte explica la història del duc de Bertrando que, enganyat per un traïdor, desterra la seva dona i la creu morta. En realitat ha estat recollida per un vell miner que tots creuen que és el seu oncle. Un dia, el duc visita la mina i, després d’algunes confusions, la parella es reconcilia. Amb aquest argument, l’òpera és considerada un precedent del futur gènere semiserio, per la confluència d’elements còmics i seriosos. En aquesta ocasió, l’obra que va donar el primer autèntic èxit a Rossini arreu d’itàlia serà interpretada per joves promeses que avançarem en propers articles.

Els Amics de l’Òpera de Sarrià ja han posat a la venda els seus abonaments per a la IV Temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona, amb una novetat: fins ara, la condició de soci portava inclosa la condició d’abonat a totes les òperes de la temporada, amb el cost que això suposava. Aquest sobrecost dificultava tenir socis als quals els era difícil assistir a totes les òperes, però en canvi volien col·laborar. Per tant, per a la temporada 2017/18, es vol diferenciar ambdues condicions: es pot ser soci sense estar abonat, però és necessari ser soci per poder abonar-se.

Segons els organitzadors, “el soci és una part fonamental de la nostra entitat, donant-li suport i, amb la seva quota permet planificar i organitzar les seves activitats”. El cert és que el soci constitueix la columna vertebral de l’associació i “forma part d’un grup apassionat per l’òpera que defensa i recolza la nostra institució en la seva missió de difondre la cultura musical al nostre país i a promocionar les noves generacions de cantants”. El soci no ha d’estar forçosament abonat a les actuacions, també pot optar a entrades aïllades o, simplement, prestar suport econòmic.

Amb un cost de només 50 euros a l’any es pot participar d’aquestes activitats tan nobles. Al mateix temps es podrà, entre altres avantatges, adquirir entrades amb un descompte del 30% o, si es prefereix, abonaments a un preu molt reduït.

Cal destacar que hi ha una quota per a joves menors de 25 anys a 25 euros la temporada i, a banda, hi ha socis Benefactors (200 euros a la temporada), Premium (500 euros a la temporada) o Mecenes, amb sumes a partir de 1000 euros a la temporada.

Les entrades a l’òpera oscil·len entre els 19 i els 38 euros, i els recitals entre 12 euros i 15 euros. Els abonaments per a socis costen entre 68 i 25 euros, depenent de la zona i si s’escullen només les òperes o les òperes i els recitals. Els punts de venda d’aquestes entrades són la web www.amicsoperasarria.com i al Teatre de Sarrià (carrer Pare Miquel de Sarrià, 8).

Finalment, cal destacar que els avantatges de ser socis dels Amics de l’Òpera de Sarrià, a banda d’adquirir abonaments a preus reduïts o entrades suplementàries per a abonats amb un 20% de descompte i entrades amb un 30% de descompte per a socis no abonats, obtenen promocions per al Gran Teatre del Liceu, la possibilitat d’assistir als assajos de les òperes de la IV Temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona, a banda de la possibilitat de participar en sopars-tertúlia amb cantants i crítics. Tot plegat, una oferta molt atractiva que esperem que tingui molt d’èxit.

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet