ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Juan de la Rubia realitzarà una gira europea que culminarà al Palau de la Música Catalana

10/4/2018 |

 

 

L’organista Juan de la Rubia al llarg d’aquest mes d’abril oferirà concerts a quatre ciutats europees molt destacades, Hamburg, Moscou, París i Barcelona, on l’orgue té un significat especial tan sigui per l’escenari que els acull com pels propis instruments. Aquests quatre concerts, mostren el moment de l’intèrpret i la seva sòlida trajectòria no només nacional sinó internacional.

La primera parada és el dimecres 18 d’abril a les 20.00 hores a l’Elbphilharmonie d’Hamburg dins de l’homenatge pels 88 anys de l’organista Jean Guillou. De la Rubia, juntament amb 8 organistes més, Martin Baker, Roberto Bonetto, Winfried Bönig, Bernhard Buttmann, Thomas Dahl, Jürgen Geiger, Roman Perucki i el propi Guillou, interpretaran l’obra La révolte des orgues, escrita pel mateix homenatjat.

La segona parada serà el diumenge 22 d’abril a les 16 hores a la Basílica de Saint Sulpice de París, on es troba un dels instruments més importants i imponents de l’orgueneria de tots els temps construït per Aristide Cavaillé-Coll  i on De la Rubia serà realitzarà  el seu primer concert. La tradició organística de Saint-Sulpice és molt antiga. Des del segle XVI hi ha constància d’un orgue i dels seus organistes. Actualment, podem contemplar la façana monumental construïda per l’arquitecte Chalgrin a mitjans segle XVIII. Tot i que ha tingut diverses intervencions posteriors, no es pot afirmar que sigui un instrument típicament romàntic-simfònic, però és un instrument en què la tradició clàssica i la renovació romàntica estan íntimament lligades. El programa que ha preparat per el seu debut estarà composat per obres de J. S. Bach, F. Mendelssohn, M. Duruflé, A. Guilmant, Ch. Tournemire i Improvisacions del propi Juan de la Rubia.

El tercer concert serà a Moscou el dijous 26 d’abril a Svetlanov Hall del Moscow International Performing Arts Center. Tot i que l’Auditori va ser obert l’any 2003, compta amb l’orgue més gran de Rússia, que va ser inaugurat un any més tard, l’any 2004. Va ser co-dissenyat i construït per les empreses alemanyes de Glatter-Goetz i Johannes Klais. Compta amb més de 5.500 tubs, d’una grandària entre els 8 mil·límetres a 9.25 metres, i pesa 30 tones. Té 84 registres- tres més que el segon orgue de tubs rus, ubicat a la Sala de Concerts de Tchaikovsky de Moscou. El programa anirà a l’entorn dels autors espanyols Ximenez, Cabanilles, Soler i improvisacions del propi de la Rubia i una segona part íntegrament dedicada a Bach.

Finalment, la última estació d’aquesta gira és un concert el dimarts 1 de maig a les 17.30 hores al Palau de la Música Catalana al costat de la Freiburger Barockorchester i dirigits per Gottfried von der Goltz. La col·laboració amb aquesta excel·lent orquestra ja es remet a un altre concert la temporada 2016-2017 al Palau de la Música Catalana i a la participació en la gravació juntament amb el contratenor Philippe Jaroussky del CD que va ser nominat al Premi Grammy 2018 en la categoria Best Classical Solo Vocal Album.

En aquesta ocasió, Juan de la Rubia interpretarà com a solista el Concert per orgue i orquestra en Fa major, HWV 295 de Haendel i la primera i la segona simfonies de la Cantata “Geist und Seele, wird verwirret”, BWV 35 de J. S. Bach, intercalant les seves intervencions al llarg del recital de Matias Goerner, tots acompanyats de la Freiburger Barockorchester.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de