ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu, a Europa

12/6/2018 |

 

 ‘Liceu a la fresca’ trasllada dissabte una sessió de ‘Manon Lescaut’ a la Catalunya del Nord, l’Alguer, l’Estat espanyol i Portugal

 
Si al 2015, hi havia 14 municipis implicats, ara se supera els 300 escenaris

Puccini és un compositor que atrapa tant amants de l’òpera com neòfits. Per això, dissabte es presentarà una retransmissió en fals directe (a partir de les deu de la nit) de la funció de Manon Lescaut al Liceu. El creixement d’aquesta iniciativa de fer accessible l’òpera a tothom creix de manera exponencial: en la primera edició, hi havia 14 pantalles; ara se superaran les 300. A més de les 270 distribuïdes per Catalunya (5 a Barcelona), n’hi haurà 25 a l’Estat espanyol, 6 a la Catalunya del Nord, 2 a Portugal, 1 a l’Alguer i 1 a Andorra.

 

Toni Puntí i Carolina Rosich seran a l’Arc de Triomf, des d’on es farà la retransmissió (en un espai amb capacitat per a més de mil persones) a l’aire lliure. Televisió de Catalunya ho retransmetrà des d’aquesta plaça. Sis càmeres gravaran en alta definició la funció del Liceu, amb Liudmila Monastirska i Gregory Kunde de protagonistes, que s’emetrà al 33 i a La 2 de TVE. També rebrà el senyal la RTP2 portuguesa, que farà una emissió a Lisboa i a Porto. Es calcula que unes 100.000 persones podran seguir la funció a través de les pantalles.

Cada ajuntament organitza l’espai idoni per a la projecció. A Igualada (un dels pocs ajuntaments que s’hi van sumar el 2015), serà l’arrencada d’un cicle al pati del Museu de la Pell en què es projectaran, més tard, dos musicals. A Olot, coincideix amb la Shopping Night d’aquell dissabte per oferir una iniciativa cultural a la plaça Major, enmig del moviment veïnal. Al districte de Nou Barris de Barcelona, s’oferiran entrades a través dels comerços que s’hi hagin volgut implicar. Tot és de franc gràcies al suport de CaixaBank, Endesa i, en la retransmissió de TV3, Idealista.

El director general del Liceu, Valentí Oviedo, celebrava ahir aquest programa perquè permet garantir un dels objectius del Liceu: descentralitzar la cultura acostant-la al ciutadà. Així pretenen fer més atractiva l’òpera i també difondre al màxim les creacions del Liceu (que també despleguen a partir del programa Liceu al territori amb conferències en 160 poblacions de Catalunya aquest curs). El president del Patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, intueix que el programa anirà creixent amb una qualitat sonora que permetrà valorar la proposta també musicalment.

Elisa Durán, de l’Obra Social La Caixa, celebra un programa en què la institució ha integrat l’aspecte social. Per ella, Liceu a la frescadona valor a l’excel·lència cultural, hi aporta un retorn social fent-la accessible a tothom i hi afegeix fa una labor pedagògica per “millorar la societat a través de la cultura”.


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet