ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Pols musical intens

22/6/2018 |

 

 Albert Guinovart presenta el seu nou disc, ‘Nocturne’, i obre una jornada amb més d’una seixantena de concerts de Viu 21 Música

 

A la tarda, després d’aquest excepcional preludi, els vuit escenaris oficials de Viu 21 Música van omplir literalment Girona de sonoritats ben diferents, per a tots els gustos i oïdes, en la celebració del Dia Mundial de la Música. Tot passejant per la ciutat en una tarda d’altes temperatures, com pertoca per estrenar l’estiu oficial, qualsevol es podia trobar amb alguna actuació d’algun artista o grup musical, principalment amateur i alumnes d’escoles com l’EUMES o l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), dels més participatius. Ja ho deia el mateix regidor de Cultura, Carles Ribas, el d’ahir era un dia “per prendre el pols a la música més emergent de casa nostra i descobrir nous talents que s’obren pas”.

En total van actuar fins a 550 músics a la seixantena de concerts que es van programar, des de grups de rock a la plaça dels Jurats fins a formacions jazzístiques davant de l’escenari a l’exterior del Sunset Jazz Club, passant pel cant coral o a capella a la plaça Mercaders i pop-folk a La Rambla. I això no és tot, a més de locals i cafeteries, al parc Central es va poder apreciar el talent que puja quant a música electrònica, mentre a la plaça del Pallol es podia escoltar varietat d’estils com el reggae, el blues o el soul; i a Vista Alegre punk-rock a la nit, world music a la plaça del Pou Rodó i músiques del món a Can Gibert del Pla.

I això, només a Girona, perquè ciutats com Figueres també van omplir de sonoritat els seus carrers en un dia de festivitat musical com la d’ahir.

J. CAMPS LINNELL
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet