ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El nou talent musical es troba a Torroella i L'Estartit

10/7/2018 |

 

 

Fringe arriba a la seva 5a edició amb 18 concerts gratuïts d’una seixantena de joves músics seleccionats per institucions d’ensenyament d’Europa. El Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas i el nou espai per a concerts del Molinet de L’Estartit concentren les actuacions d’enguany entre el 26 i el 29 de juliol.

Trio Blanchard

Trio Blanchard

El festival Fringe de Torroella de Montgrí i L’Estartit es consolida arribant a la seva cinquena edició entre el 26 i el 29 de juliol. Organitzat per les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí amb el suport del Banc de Sabadell, és l’epicentre del nou talent musical a Catalunya durant l’estiu. Una seixantena de joves intèrprets d’alguns dels millors conservatoris i escoles superiors de música d’Europa oferiran un total de 18 concerts gratuïts d’estils musicals que van des de la música clàssica al pop-rock, la música contemporània, el jazz, el blues, el folk i la música de fusió. El Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas i el nou espai per a concerts del Molinet de L’Estartit concentren les actuacions d’enguany. A Torroella de Montgrí hi tindran lloc els concerts de clàssica i contemporània, mentre que el Molinet acull el jazz, el po-rock i el folk.

“Un dels valors essencials de Fringe és el diàleg permanent entre el trinomi educació, cultura i societat”, remarca la directora artística del festival, Montse Faura. “És un laboratori i un espai de promoció per a formacions emergents d’alta volada musical que no tenen cabuda en programacions d’espais més grans”, conclou. Per tant, el festival es postula com un promotor de talent jove a través de donar-los veu mitjançant la programació de concerts. D’entre les propostes que provenen de Catalunya, la resta de l’Estat, França, Gran Bretanya i Alemanya se’n seleccionarà una per ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques de Catalunya la temporada 2019/20.

Pel que fa als concerts de música clàssica, cal destacar el del Trio Blancharddel Conservatori Superior de Música del Liceu, amb Xavier Gullón, clarinet, Paula Sánchez, violoncel i Alba Llorach, piano, que interpretaran, diumenge 29 de juliol a les 20:30 a Palau Solterra el Trio núm. 4 en Si b emoll major, Op. 11 de L. van Beethoven, el Trio per a clarinet, violoncel i piano en La menor Op. 114 de J. Brahms i Worlds Beyond Suite (selecció) Daniel Schnyder.

El trio Da Vinci de Google, de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía faran un doble concert. Gala Kossakowski, flauta, Montserrat Egea, violoncel i Elena Frutos, piano, seran els encarregats d’obrir el festival el dijous 26 de juliol a les 18:00h amb un primer programa integrat pel Trio per a piano, flauta i violoncel núm. 12 en Re major, H XV: 16 de J. Haydn, el Trio núm. 2 per a piano, violí i violoncel en Si menor, Op. 76 de J. Turina i el Trio per a flauta, violoncel i piano, H. 300 de Bohuslav Martinu. També actuaran dissabte 28 de juliol a les 19:30 hores amb el Trio per a piano, flauta i violoncel en Re major, H XV: 16 de J. Haydn, el Trio núm. 2 per a piano, violí i violoncel en Si menor, Op. 76 de J. Turina i el Trio per a flauta, violoncel i piano, Op. 86 de Nikolai Kapustin.

Mazik Duo, de l’Institut d’Estudis Baleàrics, format per Tolo Genestar, clarinet i Marc Sumsi, piano, interpretaran, el dijous 26 de juliol a les 20:00 h, Jewish Life, Portraits of the Past. Per la seva bandal’Ensemble Dai Contemporain, provinent de França (Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París), està conformat per Léo marillier, violí, Aya Kono, violí, Rzarta Luka, violí i Poliana Streltsova, violoncel. Actuaran divendres 27 a les 20:00h i interpretaran els Duos per a dos violins: núm. 8 ‘Peppino’, núm. 14 ‘Pierre’, núm. 24 ‘Aldo’ i núm. 31 ‘Maurizio’ de Luciano Berio, Efeu per a violoncel sol, de Thomas Demenga, les Balades i joc per a dos violins de György Ligeti, el Canon del cranc de L’ofrena musical, BWV 1079 de J. S. Bach, l’Obra per a tres violins de Daniel Apodaka, el Duo per a violí i violoncel, Op. 7 iGavota per a tres violins i violoncel de Zoltán Kodály, la Kleine Suite per a tres violins de Walter Gieseking i Nada y mucho de Juan Crisóstomo Arriaga.

A més, The Caversham Trio, de la Guidhall School of Music and Drama de Londres, està integrada per Helena Szwoch, violí I, Laurens Price Nowak, violoncel i Alexander Petrov, piano i presenten dos programes. El primer, el divendres 27 de juliol a les 19:00h, inclou el Trio amb piano núm. 2 en Do major, Op. 87 de J. Brahms i el Círculo, Op. 91, de J. Turina, i el segon, el dissabte 28 a les 17:30 amb el Trio amb piano núm. 1 en Do menor, Op. 8 de Dmitri Xostakóvitx i el Trio amb piano núm. 2, Op. 26 d’A. Dvořák. Finalment, Gaidar Beskembirov, de la Hochschule für Musik Freiburg d’Alemanya, actuarà, també en doble programa: el primer, amb els Études-tableaux, Op. 39 de S. Rakhmàninov dijous 26 de juliol a les 19:00h, i el segon el dia següent, divendres 27 a les 18:00h amb la Fantasia en Fa menor, Op. 49 de F. Chopin, i la Fantasia en Do major, Op. 17, de R. Schumann. 

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet