ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Espasa i Tur interpreten les sonates de Bach i Händel per cloure el 3r Festival Vespre d'Arnadí

12/7/2018 |

 

El tercer i últim concert de la tercera edició del festival de música barroca que promou Vespres d’Arnadí tindrà lloc aquest diumenge, 15 de juliol, novament a les set de la tarda i a la basílica dels sants màrtirs Just i Pastor, a Barcelona, confirmant així l'aposta del conjunt català pel barri gòtic de la capital catalana i per atorgar nous usos culturals a equipaments municipals d'alt valor patrimonial. El concert se centrarà en la interpretació de les sonates per a violí i clave de J. S. Bach i també de G. F. Händel sota el títol genèric de Bach i Händel, una trobada. Parlem d'obres que potser no han obtingut la popularitat de les grans composicions vocals i orquestrals d'ambdós autors però que els experts consideren que contenen alguns dels passatges més bells de la música escrita per tots dos genis -curiosament nascuts el mateix any, el 1685-, a banda de significar un repte interpretatiu de primer ordre. La versió de Lina Tur Bonet i Dani Espasa ens permetrà endinsar-nos en unes peces austeres i sensuals alhora, capaces d’adreçar-se a l’oient actual amb una sinceritat i una delicadesa extraordinàries.
 
La tercera edició del festival de música barroca de Vespres d’Arnadí, sota la direcció de Dani Espasa, està dedicada a la figura del geni del barroc Johann Sebastian Bach (1685 – 1750).
 
Amb la programació d'aquest festival de producció pròpia i amb el canvi de seu plantejat enguany (fins ara els concerts havien tingut lloc a l'església de Sant Felip Neri), Vespres d'Arnadí vol continuar donant a conèixer espais catalogats i d'alt valor patrimonial de la ciutat de Barcelona, aprofundint en l'objectiu majúscul de divulgar, a mitjà termini, peces clau del patrimoni barceloní, tant entre la població local, com també entre els visitants.
 
Igualment els responsables de la formació musical, considerada estratègica per a la Generalitat de Catalunya, expliciten la seva voluntat d'esdevenir un autèntic hub de producció barroca a Barcelona. “Volem que la ciutat de Barcelona pugui gaudir d’un centre de producció barroca igual que passa a les grans ciutats europees com ara París, Colònia o Viena, dins d’espais històrics de la nostra ciutat per tal d’enaltir el patrimoni històric de cara al públic local i també als visitants que cerquen una alternativa cultural de qualitat”, asseguren els seus responsables.
 
Amb el nou horari que proposa la formació musical liderada per Dani Espasa (concerts a les 19 hores i la matinal de diumenge passat a les 11 hores) i l'aposta per programar durant el cap de setmana, Vespres d'Arnadí pretén consolidar els objectius que l'han portat a organitzar aquest festival de producció pròpia i que són, principalment, oferirinterpretacions de música barroca d’alt nivell i esdevenir una alternativa cultural de qualitat per a la ciutadania i els visitants de Barcelona.
 
Us recordem els programes que han format part d'aquest tercer festival de Vespres d'Arnadí:
1r concert: DIVINITATIS: de Vivaldi a Bach (01.07.2018, 19.00 h)
2n concert: VARIACIONS GOLDBERG A TRES (08.07.2018, 11.00 h, a l'Esperança)
3r concert: BACH I HÄNDEL: una trobada (15.07.2018, 19.00 h) 
 
Tots els concerts tenen un preu únic de 15 € i s'ofereix un abonament per a tot el festival de 40 €.
 
Sobre el TERCER CONCERT
15.07.2018, basílica dels sants màrtirs Just i Pastor 
Pl. de Sant Just s/n a les 19.00 h. 
Bach i Händel, una trobada
 
Lina Tur Bonet, violí
Dani Espasa, clave i direcció


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet