ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges s'omple de música

4/8/2018 |

 

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges s’omple de música amb el cicle de concerts La Pedra Parla
 

  • El claustre del monestir acull demà diumenge a les 12.30 h el concert de cloenda del cicle, a càrrec d'Anna Moliner i Jordi Domènech
  • 'La Pedra Parla' s'ha inaugurat avui dissabte amb dues propostes musicals, la primera a càrrec del conjunt vocal i instrumental O vos Omnes dirigit per Xavier Pastrana i la segona a càrrec del pianista Josep Maria Colom
  • El cicle està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i té per objectiu apropar el patrimoni cultural a la ciutadania perquè descobreixi de manera diferent monuments d’arreu de Catalunya

La música és la protagonista aquest cap de setmana al Reial Monestir de Vallbona de les Monges, que acull la IV edició del cicle 'La Pedra Parla'. Després dels dos concerts d'avui dissabte, el cicle es clou demà diumenge dia 5 d'agost a les 12.30 h amb un concert molt singular a càrrec de l'actriu i soprano Anna Moliner acompanyada per Jordi Domènech al piano. La última proposta d'aquest cicle musical, pensat per conviure amb el silenci de la comunitat femenina que habita el Monestir, presenta un programa desenfadat que evoluciona des de la música de Mozart fins al musical de Broadway. 



El jove conjunt vocal i instrumental O vos Omnes, un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya, ha estat l'encarregat d'inaugurar avui dissabte a les 19.30 h hores la IV edició del cicle 'La Pedra Parla'. Dirigit per Xavier Pastrana, O vos Omnes ha presentat un programa barroc protagonitzat per Charpentier i amb la interpretació de l’oratori més influent de la seva època: La història de Jefté, de Carissimi. L’Ensemble O Vos Omnes està format per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII. Ha participat en cicles i festivals com el Festival de Música Antiga del Pirineu, el cicle Grans Concerts de l’Atlàntida de Vic o el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, entre d’altres. Actualment, també és grup resident a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. 

A les 22.30 h la música ha tornat al claustre amb el segon concert del cicle, a càrrec d'un dels pianistes més reconeguts de la seva generació, Josep Maria Colom, que ha presentat un programa centrat en dos autors fonamentals de la història de l'instrument: Debussy -del qual es commemora el 100 aniversari de la seva mort- i Chopin, amb la interpretació de la seva segona sonata.
 
El claustre del Monestir es converteix aquest any en l’escenari exclusiu d’aquest cicle amb una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts. El cicle està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i té per objectiu potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.
 
El Monestir de Vallbona de les Monges, elegit Monument Favorit dels Catalans aquest 2018, és una de les joies del gòtic religiós català. El cicle ‘La Pedra Parla’ porta fins aquest monestir cistercenc un cop l’any la música dels millors compositors de la mà dels millors intèrprets. La música compartirà protagonisme doncs amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el s. XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Císter.
 
Dirigit pel prestigiós contratenor Jordi Domènech, forma part de ‘Viu el Patrimoni’, el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses.

 


Comunicant

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet