ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Nou programa de la Jonca al tradicional Concert de Meritxell

4/9/2018 |

 

La jove formació presenta una nova direcció conjunta

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, oferirà el diumenge 16 de setembre, a les 12 del migdia, el tradicional Concert de Meritxell a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino. Es tracta d’un concert gratuït en el qual els assistents tindran l’oportunitat d’escoltar la jove formació amb un nou programa i una nova direcció conjunta.

Per cinquena vegada, la Jonca comptarà amb una direcció col·legiada que anirà a càrrec del seu titular, Gerard Claret, i del director convidat, Yannis Papaioannou, intèrpret de llaüt, violí i busuqui. En aquesta ocasió, la Jonca serà acompanyada també per Georgi Dimitrov al kanonaki i de Semih Ali Aksoy a la percussió.

El binomi 'Músiques del Nord-Músiques del sud' estarà marcat per un programa amb dos ambients sonors ben diferenciats: mentre Gerard Claret se centrarà amb la identitat nòrdica i el nacionalisme romàntic, Yannis Papaioannou treballarà els sons de la Mediterrània i la lluminositat del sud.

La Jonca, formada per trenta-cinc cordes, viatjarà des dels paisatges nòrdics i les seves melodies gairebé boiroses carregades d’emoció, fins a les danses tradicionals gregues, les cançons del rebétiko, música clàssica àrab i otomana, en definitiva, el color dels instruments tradicionals del Pròxim Orient, per un exotisme en essència a través del llaüt àrab, el violí en estil grec, el busuqui i el kanonaki. La nostàlgia del nord i la llum del sud s’uneixen en un concert ple de contrastos musicals, artístics, humans i vitals.

Les sessions de treball per preparar el Concert de Meritxell s’iniciaran el 3 de setembre a l’Auditori Nacional d’Andorra, i seguiran els dies 4 i 5. Les darreres sessions seran els dies 15 i 16 de setembre al matí, dia en què s’estrenarà la nova producció de la Jonca. El Concert de Meritxell compta amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de