ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu prepara un homenatge “de dimensió mundial” a Montserrat Caballé

10/10/2018 |

 

El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha confirmat aquest dilluns que el teatre està preparant un “homenatge de dimensió mundial” a Montserrat Caballé, previsiblement al mes de novembre. A la sortida de l'acte de comiat a la cantant, Alemany ha informat que volen convocar “veus mundials amigues” per col·laborar en un esdeveniment “que deixi constància de l’amor que la professió i el món de l’òpera han sentit” per la soprano catalana. També ha concretat que busquen una data de novembre per programar l’acte d’homenatge a Caballé, que s’haurà de fer un lloc entre l’atapeïda programació del teatre de la Rambla.

Segons Alemany, la intenció és que a l’acte s’hi sumin diverses cases operístiques internacionals amb col·laboracions encara per concretar. Per ara, totes les administracions públiques catalanes i estatals han mostrat bona disposició a sumar-se a l’homenatge, segons ha avançat el responsable de la institució.

Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu, ha afegit que necessiten temps per “fer-ho bé i a nivell internacional”, atenent a la projecció i dimensió internacional del personatge.

El Palau de la Música també recordarà la diva
La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana retrà el seu particular homenatge a Montserrat Caballé i li dedicarà el proper concert líric dels cicles Palau Grans Veus i Palau 100 i organitzarà una mostra que reunirà documents i fotografies de la relació de la soprano amb el Palau de la Música Catalana al Foyer del Petit Palau, organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català. El 19 de novembre també projectarà un documental en memòria seva i oferirà una sessió d’audició de registres sonors que repassarà la seva trajectòria al Palau. 


La Llança

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet