ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Temporada 2018-19 de les tres formacions residents del Teatre Auditori de Granollers

12/10/2018 |

 

El dia 3 d’octubre passat es va presentar la temporada 2018-19 de música clàssica del Teatre Auditori de Granollers, “estimulant i plena de reptes”, amb les tres formacions residents: l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus-Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers. S’hi proposa un viatge a través d’obres musicals d’autors i èpoques molt diverses amb l’esperit d’explorar nous camins que transcendeixin en el temps i facin créixer i emocionar el públic. Carles Ribell, director del Teatre Auditori de Granollers, va predir una temporada d’èxit d’aquest equipament que mira cap al futur “amb la voluntat de convertir-se en un referent cultural i educatiu de la ciutat, on la música pugui ser una eina de creació, inspiració i també innovació per als ciutadans”, alhora que es referma en el seu “compromís de residència per potenciar i desplegar propostes per viure plenament la trajectòria d’aquestes formacions”.

Cor de Cambra de Granollers
La temporada constarà de nou programes: Cantem (presentat el 7 d’octubre passat), Bon viatge!, Hodierna Lux (únic concert que tindrà lloc fora del Teatre Auditori, concretament a l’església de Sant Esteve), Memòries de viatges, De Catalunya al món, Carmina Burana, Viatge en el temps, Revolution i El viatge del destí. Unes propostes que tenen com a fil conductor el viatge: viatges reals o imaginaris, físics o interiors, poètics, simbòlics, d’evasió i aventura…, viatges que, sobretot, emocionaran el públic.

L’Orquestra de Cambra oferirà peces “refinades i sorprenents, així com programes simfònics d’alt voltatge”, com la Simfonia Escocesa de Mendelssohn, la Simfonia Praga de Mozart o la cèlebre Cinquena de Beethoven, així com els Concerts de Brandenburg de J. S. Bach i clàssics de Mahler, Txaikovski, Debussy o Sibelius. També interpretarà autors del segle XX, com Piazzolla, Corigliano o Gershwin i els autors catalans Montsalvatge, Toldrà i Ruera.

Veus-Cor Infantil Amics de la Unió
La música coral, amb Veus-Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers, també tindrà un protagonisme destacat, ja aquestes formacions oferiran des de repertoris de Vivaldi, Mozart o Brahms, fins a peces del repertori popular d’arreu del món, passant per musicals o la cantata Carmina Burana. Aquesta obra tornarà renovada a l’escenari del Teatre Auditori per petició popular i amb una sorprenent i arriscada proposta visual, Frau, recerques visuals, amb Vicenç Viaplana i Helena Pielies com a directors d’art; dramatúrgia, vestuari, contingut visual i performance permetràn “sentir i també veure la música”. D’altra banda, cal destacar la gira de Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, que viatjarà a festivals de la Xina, els Estats Units i Alemanya, entre altres països.

La nova creació també hi serà present amb dues estrenes absolutes a càrrec del Cor de Cambra de Granollers: Threnos de Pol Requesens, un cant a la memòria de les víctimes del bombardeig de Granollers, i Catalanes, una suite de cançons tradicionals de Lluís Pérez Cansell, obra que ja es va estrenar el 7 d’octubre passat en el que va ser el primer concert de la temporada de les formacions residents. El proper concert serà el 4 de novembre amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, dirigida per Corrado Bolsi.

De les 800 produccions que el Teatre Auditori de Granollers ha programat al llarg de 15 anys, 200 han estat protagonitzades per formacions i artistes locals. Tots els concerts de la temporada al Teatre Auditori comptaran, a més, amb la conferència prèvia a càrrec de Xavier Chavarria (18 h).


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet