ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

En marxa una campanya per reduir l'IVA dels instruments musicals

26/10/2018 |

 

La Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) ha engegat una campanya de recollida de firmes per demanar al Govern espanyol una rebaixa del 21% al 10% de l’IVA per als instruments musicals i la supressió d’aquest impost per als destinats a l’educació. Els instruments musicals, considerats eines de treball, ensenyament o teràpia, no han estat inclosos, “sorprenentment”, dins l’anomenat IVA cultural que ha estat reduït per a altres sectors culturals (cinema, teatre i dansa).

La CESM, entitat que aplega diverses federacions musicals espanyoles, inclou aquesta qüestió com una de les seves reivindicacions en defensa d’un marc normatiu diferenciat per a les societats musicals i professionals del sector. Per això s’uneix a la campanya promoguda per Comúsica, una organització empresarial sense ànim de lucre formada per fabricants, importadors i comerciants que emprèn diverses iniciatives per sensibilitzar sobre aquest afer l’Administració pública a fi que els instruments musicals deixin de ser considerats un article de luxe.

Les accions que s’estan fent són la recollida de signatures a través de la plataforma change.org, l’enviament de cartes a diverses instàncies del Govern espanyol (Ministeri de Cultura, Hisenda…), la recerca de suports d’associacions, entitats, conservatoris, etc., i la difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials.

A Espanya, 3,6 milions de persones toquen un instrument musical, el 7,8% de la població, segons el Ministeri de Cultura; i s’estima que la rebaixa beneficiaria unes 750.000. La CESM representa diverses federacions espanyoles que agrupen 1.100 societats musicals, 80.000 músics, 120.000 alumnes d’escoles de música i un milió de socis, “un col·lectiu important que dona suport i col·labora en aquesta mobilització, que adverteix sobre l’ús cultural, pedagògic i social dels instruments de música”.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet