ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Comença la temporada 2018-19 de Veus-Cor Infantil Amics de la Unió

27/10/2018 |

 

Aquest cap de setmana Veus-Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers participarà a la Missa de Leonard Bernstein a l’Auditori de Barcelona, corresponent a la temporada de l’OBC. El Cor acaba de tornar d’una gira per la Xina.

Aquest cap de setmana (26, 27 i 28 d’octubre) el cor Veus-Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, que dirigeix Josep Vila i Jover, intervindrà novament (ja ho va fer fa dos anys) a la Missa de Leonard Bernstein de la temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) a l’Auditori de Barcelona. Una obra monumental que interpretaran dues orquestres i quatre cors, tots dirigits per Clark Rundell. El mes passat Veus començava el curs a Sant Cugat del Vallès i Calella amb una de les produccions d’èxit de la temporada passada, Els colors del mar, suite mediterrània amb melodies tradicionals dels pobles que envolten el Mediterrani i obres originals d’Eduard Iniesta, amb lletra de Piti Español, la veu de Gemma Humet i les guitarres del mateix Iniesta.

El Cor cantant a la Gran Muralla. © www.facebook.com/corinfantil
I recentment, el Cor va viatjar a la Xina, del 13 al 21 d’octubre, per participar al cinquè Festival Internacional de Cors de Pequín (BICF). Es tracta d’un dels festivals de música més importants del país asiàtic, que ha acollit des de la seva creació més de 50 cors i més de 3.000 cantants procedents d’arreu del món. Aquest any les formacions convidades van actuar a la Gran Muralla, van participar en classes magistrals impartides per directors internacionals o bé van cantar en auditoris de gran prestigi. Aquest ha estat el segon viatge del Cor a l’Àsia: Veus va ser convidat per la Fundació Filharmònica de Cultura i Educació de Taipei al XVII Festival Coral Internacional de Taipei l’estiu del 2017, essent el primer cor català o espanyol a participar en aquest Festival durant els seus vint anys d’història.

Songs of hope
Els propers compromisos d’agenda de Veus, al novembre i desembre, portaran a Argentona i Sant Quirze del Vallès Songs of hope. Es tracta de la renovació de VEUS!, l’espectacle que va donar nom al cor i que ara canvia de repertori, coreografies i també de títol. Continuarà, però, posant damunt l’escenari l’essència més pura de la formació: un so blanc i natural, una actitud escènica que denota experiència en el treball interpretatiu i la capacitat de comunicar-se amb el públic.

En l’àmbit nadalenc, el 18 de desembre Veus actuarà al costat de la Banda Municipal de Barcelona, a L’Auditori, al Concert de Nadal titulat El món dels infants i comptarà amb la soprano María Hinojosa. S’hi interpretaran Jocs d’infants de George Bizet, David d’Stephen Melillo, Cap als estels! Un viatge a l’espai per a banda simfònica i cor de nens de Nigel Hess, Celtic child de Bert Appermont i la Suite nadalenca d’Albert Guinovart. I el 22 de desembre ho farà al Gran Teatre del Liceu al costat de la seva orquestra simfònica per interpretar ‘Conte de Nadal’ de Charles Dickens d’Albert Guinovart, il·lustrat amb la poesia de la sorra de l’artista Borja González.

Els colors del mar
Ja al gener, Veus reprendrà Els colors del mar a Lleida, i al febrer a Llinars del Vallès, i posarà les veus a la banda sonora de pel·lícula El senyor dels anells III. El retorn del rei mentre es projecta, amb l’OBC, a L’Auditori (11, 12 i 13 de gener, cicle OBC-POPS); també hi intervindran els Cors Jove i de Noies de l’Orfeó Català. Així mateix és prevista la participació de Veus al festival de música clàssica La Folle Journée de Nantes, que tindrà lloc del 30 de gener al 3 de febrer del 2019 .

Finalment, Veus també actuarà al costat de Jordi Savall i les seves formacions a la Passió segons sant Mateu de Bach el 16 d’abril, temporada de música antiga a l’Auditori de Barcelona.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet