ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Juan de la Rubia porta les seves improvisacions sobre la pel·lícula de Faust a Girona

7/11/2018 |

 

El proper divendres 9 de novembre a les 20.00 hores a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (Plaça de l’Hospital 6), l'organista Juan de la Rubia presenta després de l'èxit aconseguit durant tres anys consecutius al Palau de la Música Catalana amb Nosferatu, Faust i Metrópolis, les seves improvisacions sobre la pel·lícula Faust (1926) de Friedrich Wilhelm Murnau (1888-1931).

Juan de la Rubia va començar a gestar la idea d’acompanyar a l’orgue el Faust de F.W. Murnau fa alguns anys. Des de la primera improvisació sobre aquesta pel·lícula, aquesta banda sonora ha anat creixent i evolucionant al mateix temps que es feia un lloc en el seu repertori habitual. El resultat sempre és diferent: depèn, a parts iguals, de l’instrument escollit, de l’espai on s’ubica i de la inspiració del moment.

Un mite universal
El mite de Faust, l’home que ven la seva ànima al diable a canvi de la saviesa infinita i els plaers mundans, és molt present a la literatura, la pintura i també el cinema. La seva història, procedent d’una llegenda germànica, obre la porta a un ventall impressionant d’emocions que molts artistes han volgut copsar: la fe, la por, el que és sagrat, el que és diabòlic, la joventut, la vellesa, i un llarg etcètera. Goethe, Mann, Marlowe, Wagner, Berlioz, Gounod, Boito, Schumann, Liszt i Mahler són només alguns dels creadors que s’han vist seduïts pels encants d’un personatge i una narració que han esdevingut universals. Pactes amb el dimoni, genets de l’apocalipsi i una trama romàntica plena de dramatisme inspirada en la versió de Goethe i les antigues llegendes germàniques. Una joia cinematogràfica, amb banda sonora en directe, per viure una experiència irrepetible. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet