ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Savall repassa la història d'Andorra des de la seva viola

17/11/2018 |

 

El concert va celebrar el 600 aniversari del Consell de la Terra

L’Auditori Nacional d’Ordino va acollir el concert Andorra, en el Renaixement i el Barroc Europeu, protagonitzat per l’intèrpret de viola Jordi Savall, qui a més va dirigir en aquesta ocasió les formacions de la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. El concert va donar el tret de sortida a les celebracions solemnes del 600 aniversari de la creació del Consell de la Terra andorrà i, per això, va significar una repassada històrica a través de la música del període que compren des de la creació del Consell de la Terra a la fi de la Guerra de Successió Espanyola, és a dir, entre 1419 i 1714.

Savall s’ha distingit al llarg de la seva brillant carrera professional per reivindicar la importància de la música antiga en el món actual. Aquesta feina ha estat premiada amb nombrosos guardons com Officier de l’Ordre des Arts et Lettres pel Ministeri de Cultura francès, la Creu de Sant Jordi, la Medalla de Oro de las Bellas Artes, i des del 1999 és Membre d’Honor de la Konzerthaus de Viena. També ha rebut el Premi d’Honor de la Fundació Jaume I (2000) i ha estat investit Doctor Honoris Causa per la Université Catholique de Louvain (Bèlgica). El 2003 fou guardonat amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

La seva discografia supera el centenar d’enregistraments en diferents segells, pels quals ha rebut més de cinquanta premis internacionals. Des de 1998 edita els seus discs amb el seu segell propi, Alia Vox. A més, també ha participat en la creació de nombroses bandes sonores per al cinema.  


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet